North Sea Jazz komt naar Curaçao!

01-10-2009 @ 09:09

Het North Sea Jazz Festival gaat naar Curaçao. De Stichting Fundashion Bon Intenshon van zakenman Gregory Elias, de Curaçao Tourism Board en Mojo Concerts hebben de handen ineengeslagen om dit bijzondere evenement mogelijk te maken. Zojuist tekenden de drie partijen een overeenkomst voor drie jaar. Hiermee wordt het startsein gegeven voor het grootste muzikale en toeristische project uit de geschiedenis van Curaçao.

De eerste editie van Curaçao North Sea Jazz Festival zal begin september 2010 plaatsvinden. In deze periode treden op diverse podia, op diverse locaties, grote internationale artiesten uit de jazz, funk, soul, latin, salsa en R&B op. De mogelijke locaties voor het evenement worden op dit moment door de organisatie onderzocht.

De komende maanden gaat de organisatie de plannen voor het evenement verder uitwerken en worden er zo spoedig mogelijk meer details - zoals kaartverkoop, locaties, programma, etc.- bekend gemaakt. Een ding is zeker: het moet een festival worden voor iedereen, voor zowel toeristen als de Curaçaose bevolking. Bij de uitwerking van het festival worden zoveel mogelijk partnerships met lokale bedrijven en leveranciers  gesloten.

Het initiatief voor de samenwerking is afkomstig van Frank Does, directeur van reisorganisatie Does Travel & Cadushi Tours. Dit bedrijf zal exclusief North Sea Jazz-arrangementen verzorgen, inclusief vlucht en hotel.

Gregory Elias van Fundashion Bon Intenshon wil met de komst van dit grote internationale evenement vooral een brug slaan tussen Curaçao en Nederland: “FBI wil met dit initiatief Curaçao nogmaals in Nederland in een goed daglicht plaatsen. Zij doet dit reeds met haar NEC-campagne. Zij heeft daarvoor sport aangewend. Nu gebruikt ze muziek, het medium dat geen vooroordelen kent en elke taalbarrière slecht, en hoopt daarmee een extra bijdrage te leveren aan het creëren van die zo gewenste positieve beeldvorming. Tussen de koninkrijksdelen ligt een grote oceaan met soms veel onbegrip voor elkaars mening. Met dit initiatief toont FBI tevens aan dat een brug geslagen wordt waarover goede ideeën die een verbeterde samenwerking tussen de partners voorstaat concreet gestalte krijgt.

Volgens Evita Nita, directeur van de Curaçao Tourism Board, geeft de komst van North Sea Jazz een positieve impuls aan toerisme en onze economie. “Het heeft een positieve uitstraling voor het eiland:  dit belangrijke evenement is een unieke gelegenheid om grote aantalen toeristen aan te trekken vanuit diverse delen van de wereld. De merknaam van North Sea Jazz zal Curaçao bekend maken onder een doelgroep die precies aansluit bij de doelgroep van CTB. Dit wordt het grootste muzikale evenement van het Caribische gebied. We zullen samen creatieve oplossingen moeten vinden voor luxe problemen, zoals extra charter vluchten en accommodatie plaatsen voor de eerste week van september”.

Jan Willem Luyken, Directeur van het North Sea Jazz Festival, is trots op de samenwerking. “Om op dit prachtige eiland een Caribische editie van ons festival te mogen organiseren is voor ons een grote eer. Samen met onze partners gaan we er een prachtig muziekevenement met internationale allure van maken, net als het moederfestival in Rotterdam – maar uiteraard met een eigen Caribische inslag. Het moet een groot feest worden.”

Roberto Traxel, commercieel directeur van Mojo Concerts: “Naast de vele evenementen en concerten die Mojo Concerts organiseert wordt dit een heel bijzonder project. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van Curaçao North Sea Jazz een groot succes te maken en daarmee Curaçao op de internationale muzikale kaart te zetten. Ook ons moederbedrijf Live Nation, de grootste concertpromotor ter wereld, is blij met een festival met een sterk internationaal merk in het Caraibisch gebied.