Nieuwe Eindhovense DansSalon heropent haar deuren

27-09-2009 @ 13:21

Op zaterdag 3 oktober a.s. heropent de legendarische club ‘De DansSalon’ in Eindhoven haar deuren. Met de ‘Re-Opening Night’ die om 22.00 uur aanvangt, luidt de club een nieuw tijdperk in voor het 21+ publiek. De DansSalon leeft nog steeds in Eindhoven en ver daarbuiten. In de hoogtijdagen stond de vermaarde club bekend als de ‘iT van het Zuiden’ en kwamen mensen vanuit het hele land en ook uit België om het ‘DansSalon-gevoel’ te beleven. Danceliefhebbers rekenen op een waardige comeback van het pure clubgevoel met acts en verrassingen als ingrediënten.

Verbouwing
Het interieur van De DansSalon heeft in de laatste twee maanden aan ware metamorfose ondergaan. Er is een ruime dansvloer met bovenliggende vide gecreëerd en de club is voorzien van de nieuwste audio- en lichtapparatuur. Het plafond met meer dan 3000 geïntegreerde kleurenleds bood voor de nieuwe eigenaren een mooie basis om daarin een spectaculair en vernieuwend interieur te realiseren. Hiermee onderstreept De DansSalon meteen haar ambitie om minstens zo onderscheidend, maar zeker geen exacte kopie van de oude DansSalon te willen zijn.

Re-Opening Night
De spectaculaire openingsparty met DJ’s Jesse Voorn en Sam ’o Neall én special (surprise) acts vindt plaats op zaterdag 3 oktober van 22.00 tot 05.00 uur. Tickets in de voorverkoop bedragen 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.dedanssalon.com en bij de winkels van Bel Company. 

Programmering
De programmering van De DansSalon bestaat uit een totaalbeleving van theater, muziek en acts en er wordt voornamelijk house, trance, electro en club gedraaid. De openingstijden zijn op vrijdag- en zaterdagavond van 22.00 tot 05.00 uur, en op donderdag en zondag van 22.00 tot 04.00 uur. De donderdag staat in het teken van het studentenmotto ‘Ons weekend begint op donderdag’, wat tevens de naam van de befaamde studentenavond weer zal zijn. Op vrijdagen werkt De DansSalon samen met externe (dance)organisatoren en kunnen er events door derden worden georganiseerd. Het hoogtepunt van de week is de zaterdagavond. Iedere zaterdag programmeert de DansSalon een volwassen clubnacht. De DansSalon stond vroeger bekend om de extravagante gay-friendly zondag. Vanaf november keren deze zondagen in een eigentijdse vorm weer terug.

Naast de programmering van bekende namen, wil de nieuwe DansSalon een broedplaats zijn voor nieuw muzikaal, vocaal en creatief talent. Regelmatig zullen kansen worden gegeven aan jonge DJ’s met nieuwe lifestyle- en muziekstromingen in hun repertoire.

Historie
De DansSalon kende vele succesvolle jaren en bracht samen met TMF grote DJ-namen als Fedde Le Grand en Marco V voort. In 2006 eindigde het bestaan van De DansSalon en werd het monumentale pand aan het Stationsplein 4 verkocht aan Sjoerd Kooistra. De verbouwing van het pand door hem tot ‘Drie Gezusters Après Ski’ werd echter geen succes. In juli 2009 namen de ondernemers Casper van Hooren en Richard Rieske het pand over. Met hun bedrijf ‘Seikatsu’ zijn zij gespecialiseerd in de overname van o.a. monumentale panden die om een creatieve herontwikkeling vragen.

Locatie: De DansSalon
Stationsplein 4
5611 AB EINDHOVEN
Tel.: (040) 246 6414
E-mail: info@dedansssalon.com
Website: www.dedanssalon.com