Nieuwe, tweede album BACON uit!

22-09-2009 @ 12:31

Full length album “200 Gallons of Kisses” verkijgbaar in digipack en als download op iTunes      

Het tweede album van BACON, uitgebracht op het eigen label NOCAB records, is 7 september 2009 uitgebracht. De cd zal begin oktober ook op iTunes te vinden zijn, net als de debuut-cd van BACON, 100MPH Tongue. Vrijdag 23 oktober is de cd-presentatie in Café Pakhuis Wilhelmina, met in het voorprogramma Case Mayfield (finalist Mooie Noten 2009).

De muziek van BACON laat zich het beste omschrijven als een mix tussen David Bowie en U2. De band is zeer enthousiast over de dertien nieuwe songs en de gecreëerde sound op 200GallonsofKisses: “Op 200GallonsofKisses staan songs die gaan over de wereld waarin we leven en hoe we die tot ‘a better place’ kunnen maken. Barbie, op de cover van 200GallonsofKisses, staat symbool voor onze westerse maatschappij. Zij filmt en registreert wat er allemaal misgaat in de wereld en stuurt daarop ‘Kisses’ deze wereld in met haar kusjesmachine”, aldus Wouter van der Spek van BACON.

De songs op 200GallonsofKisses zijn geschreven door Wouter van der Spek en opgenomen door BACON en Tim Egmond in Studio EI-complex in Amsterdam. De mastering is gedaan door Larry Burns, vroeger de begenadigde gitarist van Painting over Picasso, nu eigenaar van Studio Soundware. Het artwork is verzorgd door leerlingen van de opleiding Art&Design in Amsterdam en de fotografie door Marijke Wentink.

BACON:
Wouter van der Spek - Akoestisch gitaar, zang en harmonica
Reijnier Terpstra - Basgitaar en zang
Bokke Rypma – Gitaar en zang
Martijn Kramers – Drums, cajon en percussie

optredens:
CD-presentatie BACON, vrijdag 23 oktober in Pakhuis Wilhelmina
Voorprogramma: Case Mayfield, en verder met dj Jasper Weeda
Entree: € 10 (inclusief cd!), zaal open: 20:00
www.cafepakhuiswilhelmina.nl
www.nocab.nl