Julian Thomas met eigen programma de theaters in

16-09-2009 @ 19:00

Drie jaar geleden bracht singer-songwriter Julian Thomas zijn debuutalbum uit welke onder andere leidde tot een Edison nominatie, gastoptredens tijdens ´Symphonica in Rosso´ en een theatertour met Trijntje Oosterhuis. Afgelopen seizoen stond hij bijna 50 keer in het theater met ´Motel Westcoast'. Dit najaar gaat hij het helemaal in zijn eentje doen met zijn eigen band tijdens zijn allereerste theatertour.

De bijzonder getalenteerde Tilburger zal uiteraard veel nummers gaan spelen uit zijn eigen repertoire, waaronder ook de singles 'The Sun Is Shining' en 'Call You'. Pure liedjes die balanceren op de snijvlakken van soul, jazz en goedgemaakte popmuziek. Daarnaast heeft Julian een aantal nummers uitgekozen van artiesten die hem buitengewoon hebben geïnspireerd. Dat was geen gemakkelijke keuze voor de muziekliefhebber: "Elke 22 minuten sprong er weer een nieuwe titel door mijn hoofd waarvan ik dacht: Hoe is het mogelijk dat ik die over het hoofd zag? Er zijn zoveel geweldige liedjes die dichtbij me staan."

Zo raakte Julian opnieuw volledig in de ban van het nummer 'Man In The Mirror' van Michael Jackson. Anderhalve week geleden nam hij hiervan een filmpje op en zette deze op zijn Youtube en Hyves.
Hij werd overspoeld met positieve reacties op zijn Hyves en het filmpje is inmiddels 1000 keer bekeken.

'35 Some Months' is het meeste recente album van Julian Thomas. Deze werd enthousiast onthaald door radio-iconen als Edwin Evers (Radio 538), Frits Spits (Radio 2) en Daniel Dekker (Radio2). Ook 'De Wereld Draait Door' is fan en nodigde Julian uit in hun programma, waarin hij liet zien dat het hebben van één hand geen beperking is voor indrukwekkend pianospel en pure liedjes vol overtuigingskracht.
De theatertour van Julian Thomas gaat van start op 3 oktober 2009.

Kijk voor meer infomatie en speeldata op www.julianthomas.nl