Pure kwaliteitshouse op 3e editie 'Beyond rotation' met o.a. Jeroenski

11-09-2009 @ 16:53

Op vrijdag 25 september van 00.00 tot 05.00 uur strijkt housecompagnie Beyond Bookings voor de derde keer neer in de Sugar Factory in Amsterdam. Daar presenteert zij haar eigen clubconcept ‘Beyond Rotation’, een showcase van haar imposante artiestenlijst. Zes namen worden in de spotlights gezet om in muzikale klanken te vertalen waar het toonaangevende boekingsbureau al jaren voor staat. De mannen die de taak op zich hebben gekregen zijn DJ’s Jeroenski, Goodgrip, Silverius en Dekky, met vocale begeleiding van MC I/Fan en opzwepend trommelgeweld van percussionist Andrei Russo.

Een gezellig onderonsje met enkel kwaliteitshouse op het programma. Dat is in het kort waar alles tijdens ‘Beyond Rotation’ om draait. Regina van Beyond Bookings omschrijft het als volgt: “Beyond Rotation is een platform voor onze eigen DJ’s. We wilden een meer soulvolle houseavond organiseren, dus niet te commercieel. We mikken daarmee op een iets ouder publiek. Gezellig, niet te moeilijk, goeie sfeer en lekker dansen.”  De avond is een gezonde afwisseling gebleken op de gebruikelijke diepe sounds waar de Sugar Factory zo om bekend is. Warme housetunes en denderende climaxplaten zijn de ingrediënten van een golvende housemix die de werkweek in feestelijke sfeer voor je afsluiten.

Een eclectische zijsprong mag verwacht worden van alleskunner Goodgrip, de man die in 2001 met zijn vocalen voor ‘Rocking With The Best’, de wereldberoemde clubhit van Laidback Luke, zichzelf als MC op de kaart zette. Sinds hij zich ook uitgeeft als DJ, verbazen velen zich nog altijd over zijn kunde achter de draaitafels, wat samengevat kan worden als een creatieve soloact vol scratches en trucages.

Ook topproducer Jeroenski staat altijd garant voor kwaliteit in zijn sets. Met zijn sterke muziekkeus als handelsmerk is hij van vaste waarde in de voorprogramma’s van Housequake, waarbij hij zijn mix graag verrijkt met eigen producties. Daarvan heeft hij er al tientallen op zijn naam staan, met als bekendste titels ‘Back Once Again’ en ‘Your Mind Is Twisted’ (co-productie met DJ Roog en Greg van Bueren). De laatste update van zijn studioprestaties is de release van ‘Move Your Body’, de zwoele zomerse houseknaller geproduceerd in samenwerking met Bjorn B. De track is gebaseerd op de stem van gospelzangeres Michelle David en staat momenteel hoog genoteerd in de lijst van topsingles op downloadportal Dance Tunes.

Twee andere housetalenten die het beste van hun repertoire mogen draaien zijn Dekky en Silverius, de oprichters van het label/concept OnThaFloor. Onder deze naam presenteren zij elke vrijdagavond om 22:00 uur op TMF Radio hun eigen mixshow (www.tmfhitradio.nl), wat tevens in Engeland wordt uitgezonden op Lifted Radio (www.lifted-radio.co.uk). Hiervoor vragen zij bijdrages van internationale DJ’s, met als laatste gast de ervaren houseproducer Steve Mac.

Ministry of Beats
Hoewel het feest 25 september pas om middernacht van start gaat in de Sugar Factory, begint de Beyond Rotation avond eigenlijk al om half tien, in het wekelijkse danceprogramma ‘Ministry of Beats’ op Radio Decibel. Daar zijn Silverius en vocalist I/Fan een uur lang te gast bij presentator Edwin Diergaarde, om hun Top 10 te draaien en van vocalen te voorzien! Ook vertellen de artiesten meer over zichzelf en over Beyond Rotation. Voor live stream check: www.ministryofbeats.fm. Op deze website is de volledige radioshow inclusief live act van Silverius en I/Fan ook achteraf terug te luisteren.

Updates en tickets
DJ’s, acts en live-entertainment: je vindt het complete pakket terug op de clubavonden van Beyond Rotation. Wil je graag op de hoogte blijven van de plannen rondom dit concept, meld je dan nu aan voor de officiële Hyvespagina: http://beyondrotation.hyves.nl. Voor meer info over Beyond Bookings en updates over de nationale artiesten (DJ Roog, Jeroenski, Born To Funk, Jordy Lishious, Greg van Bueren, Joshua Walter, e.a.) en internationale artiesten (David Penn, Copyright, ATFC, Syke ’N Sugarstarr, e.a.) kijk je op: www.beyondbookings.com. Een videoreport van de eerste Beyond Rotation avond bekijk je hier: http://www.youtube.com/ .

Tickets voor Beyond Rotation 25 september zijn voor € 8,00 per stuk verkrijgbaar in de ticketshop op www.sugarfactory.nl en bij alle Primera winkels. Kaarten op de avond zelf kosten € 9,50 aan de deur.