Tiende studio album van Porcupine Tree: The Incident

11-09-2009 @ 15:26

Porcupine Tree is één van de meest innovatieve bands van dit moment en zonder twijfel de band die het moeilijkst in een categorie is te plaatsen is. Porcupine Tree is opgericht in 1987 als een creatieve uitlaat voor frontman Steven Wilson (die wel bekend is door zijn producties voor onder andere Opeth en andere projecten, waaronder No-Man en Blackfield). De muziek is adembenemend en varieert van psychedelische trip-hop tot progressieve rock.

The Incident is het nieuwe dubbelalbum van Porcupine Tree: Soms beklemmend, hypnotiserend en verlaten, maar ook euforisch, met als hoogtepunt de titeltrack - een indrukwekkend muzikaal statement van 55 minuten, omschreven door zanger/gitarist/songwriter Steven Wilson als "een lichtelijk surrealistische serie van nummers over het begin en het einde, en het gevoel dat ‘na dit, zal alles veranderen'."
Het door de band geproduceerde tiende studioalbum is compleet gemaakt met vier losse composities die ontstaan zijn tijdens schrijfsessies en staan op een aparte CD om de onafhankelijkheid van het titelnummer te benadrukken.

De band heeft inmiddels al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd en heeft een zeer trouwe fanbase. De catalogus die de band op hun naam heeft staan liegt er ook niet om. Na het zeer succesvolle album Fear Of A Blank Planet uit 2007, waarbij de band o.a. Pinkpop en de Heineken Music Hall aandeed, is het nu tijd voor het tweede album op Roadrunner Records: The Incident, het meest ambitieuze en samenhangende werk tot nu toe.

De band gaat vanaf oktober uitgebreid op tour in Europa, waarbij de shows zullen worden ondersteund door film en video projecties. Op 12 oktober is de band in Nederlands voor een show in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Eerste single en video 'Time Flies' vanaf begin augustus naar radio/TV en clubs
Concert : 12 oktober Heineken Music Hall, Amsterdam

website: www.porcupinetree.com/
Release: 11 september 2009
(roadrunner)