KYTEMAN'S HIPHOP ORKEST EN C-MON & KYPSK IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

25-08-2009 @ 12:10

Laatste show Kyteman’s Hiphop Orkest tour in Heineken Music Hall: uniek dubbelconcert met muzikale pioniers C-Mon & Kypski.

Op vrijdag 11 december geven Kyteman's Hiphop Orkest en C-Mon & Kypski een eenmalig en uniek concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Voor Colin Benders (Kyteman) zal dit het laatste concert zijn van zijn ‘Hermit Sessions’ tour in Nederland.  

De Utrechtse trompettist Kyteman bracht dit jaar zijn eigenzinnige debuutalbum “The Hermit Sessions” uit en was daarmee gelijk de grote verrassing van het jaar. Een mix van hiphop, klassiek, van bigband tot rap en van Jazz uit New Orleans tot het Franse Orléan. Met zijn 22 koppige liveband Kyteman’s Hiphop Orkest is hij vanaf begin dit jaar bezig aan een overweldigende tournee door Nederland. Na de aftrap in januari op Noorderslag speelde het gezelschap in diverse grote popzalen en op festivals zoals Pinkpop, Oerol en North Sea Jazz. Hun fenomenale optreden op het Lowlands festival afgelopen zaterdag wordt door velen gerekend tot hoogtepunt van het festival. De laatste show van Kyteman’s Hiphop Orkest in Nederland belooft een echte grande finale te worden. Een eenmalig dubbelconcert samen met zijn muzikale geestverwanten en vrienden C-Mon & Kypski.

Van het eveneens Utrechtse kwartet C-Mon & Kypski, verschijnt in oktober alweer het vierde studio album "We Are Square", de langverwachte opvolger van het succesvolle “Where the Wild Things Are” uit 2006. In de afgelopen jaren heeft de band live meermalen bewezen te zijn uitgegroeid tot een van Nederlands meest enerverende live acts met hun eclectische mix van alle muziekstijlen van de regenboog.

Tijdens het dubbelconcert in de Heineken Music Hall staat de creatieve verwantschap en de muzikale vriendschap van beide collectieven centraal.
KYTEMAN’S HIPHOP ORKEST EN C-MON & KYPSKY
Vrijdag 11 december 2009
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 29,00 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20:00 uuur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: www.livenation.nl en 0900 - 1010 2020 (45 cpm).