MTV & Hyves lanceren revolutionaire interactieve World of Difference commercial

25-08-2009 @ 11:32

Voor het project World of Difference, waarin vijf winnaars de kans krijgen om een jaar lang betaald te werken voor een goed doel, zijn Vodafone, MTV en Hyves een samenwerking aangegaan, die op een unieke crossmediale manier het initiatief van de Vodafone Foundation onder de aandacht brengt. Op MTV zijn vanaf vandaag middels de software van Automo en het design van Cooper & Cross automatisch gegenereerde commercials te zien. Hierin is automatisch actuele en openbare informatie verwerkt over de standen van de deelnemers en het aantal stemmen dat ze erbij hebben gekregen in de afgelopen paar uur. Deze 20 seconden commercial is te zien in de reclameblokken op MTV en Comedy Central. Een koppeling die uniek is in de broadcast wereld.

Op MTV worden mensen opgeroepen om zich via een actiepagina op Hyves aan te melden voor één van de goede doelen die meedoen aan World of Difference: Dance4Life, Het Nederlandse Rode Kruis, Plan Nederland, Right to Play of een zelf ingebracht goed doel. Deelnemers promoten zichzelf via een gadget op hun hyvesprofiel. Vrienden en familie van de deelnemers kunnen vervolgens in de gadget stemmen op hun favoriet.

Wij zijn erg enthousiast dat we in staat zijn om voor het project World of Difference van de Vodafone Netherlands Foundation een echt innovatieve, crossmediale vorm van commercials te gebruiken,” aldus Kaja Woffers, VP, Head of MTV Networks Productions. “Dankzij de software van Automo zijn wij in staat om actuele content vanuit Hyves in een vormgeving van MTV te halen en zo een commercial te maken die gebaseerd is op updates van de campagne op Hyves van enkele uren eerder. Zo laten we ieder reclameblok zien hoe het actuele stem-proces op Hyves verloopt en sporen zo gelijk kijkers aan om ook online te gaan om hun stem uit te brengen of om zelf mee te doen.

De interactieve cromo is te bekijken via de volgende links:
http://fileserver.mtvnetworks.nl/digitalmedia/vodafone/dance4life.wmv
http://fileserver.mtvnetworks.nl/digitalmedia/vodafone/mijnproject.wmv
http://fileserver.mtvnetworks.nl/digitalmedia/vodafone/plannederland.wmv
http://fileserver.mtvnetworks.nl/digitalmedia/vodafone/righttoplay.wmv
http://fileserver.mtvnetworks.nl/digitalmedia/vodafone/rodekruis.wmv

De functieprofielen van de te winnen banen staan op http://www.worldofdifference.nl , net als alle andere informatie over World of Difference. World of Difference heeft behalve een website ook een eigen Hyvespagina (http://vodafonefoundation.hyves.nl/ ). Hier is te lezen hoe het de vijf winnaars van verleden jaar tijdens hun World of Difference-jaar vergaat.