ZEVENTIENDE EDITIE LOWLANDS VAN START

21-08-2009 @ 17:39

Vrijdagmiddag om 13:00u gingen de poorten van evenemententerrein Walibi World open voor de zeventiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise. De 55.000 bezoekers van het in recordtempo uitverkochte festival kunnen drie dagen lang genieten van alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, film, literatuur en kunst.
 
Al vanaf donderdagmiddag stonden de eerste bezoekers voor de poorten van de zeven campings die het festival telt. Vanwege de slechte weervoorspellingen gingen de campings eerder open dan gepland. De bezoekersstroom werd zonder noemenswaardige problemen verwerkt en het voorspelde noodweer bleef op een flinke bui na uit. Veel bezoekers gaven gehoor aan de oproep met het openbaar vervoer te komen en daardoor ontstonden slechts een paar korte files.
 
Vrijdagmiddag begon Lowlands met een optreden van de Nederlandse zangeres Roosbeef en de uitbundige theatershow ‘Pork in Loop’ van T.R.A.S.H. Andere artiesten die vrijdag op het programma staan zijn ondermeer Faith no More, Lily Allen, The Prodigy en Dolf Jansen. Bovendien vinden de eerste colleges van het wetenschapsprogramma ‘Lowlands University’ plaats en kunnen bezoekers meedoen aan diverse comedy-, theater-, en filmworkshops.
 
Lowlands besteedt ook dit jaar veel aandacht aan het milieu. Het jaarthema is niet voor niets ‘Shake the PLLanet’. Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg: “we hebben in de aanloop naar deze editie al onze bedrijfsprocessen geanalyseerd en bekeken waar we milieuvriendelijker te werk kunnen gaan. We focussen ons op drie speerpunten: Transport, Energie en Afval. Op deze gebieden hebben we de milieudruk aanzienlijk kunnen terugbrengen”. De festivalorganisatie doet ook een beroep op de bezoekers. “We hebben dit jaar twee van de zeven campings omgevormd tot Green Ghetto’s. Voorwaarde om hier te staan is dat de bezoeker zijn eigen gebiedje netjes houdt. We merken dat hier ook vanuit het publiek behoefte aan bestaat”, aldus de festivaldirecteur. Bezoekers kunnen ook meedoen aan een compensatieprogramma waarbij ze vrijwillig de uitstoot die het festival oplevert compenseren.
 
Lowlands duurt nog tot zondagnacht 04:00u. Op lowlands.nl zijn steeds live (video)updates te vinden. Het festival is ook op TV te volgen: vrijdag 23:05-23:50u, zaterdag 21:05-21:50u en 23:30-06:00u, zondag 23:20-00:30u. Op zondag 30 augustus wordt van 23:20-00:30u een compilatie uitgezonden. Alle uitzendingen zijn op NED3
 
Het volledige programma, alle festivalinformatie en de laatste updates zijn terug te vinden op lowlands.nl
 
---
A Campingflight to Lowlands Paradise 2009
21, 22 en 23 augustus 2009
Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen
www.lowlands.nl