GROOVE ARMADA HEADLINER OP ADE SPECIAL

05-08-2009 @ 19:55

Op vrijdag 23 oktober staat Groove Armada samen met ondermeer deadmau5 en Pete Tong in de Heineken Music Hall in Amsterdam voor een all night event. Deze Amsterdam Dance Event Special, gepresenteerd door WME Entertainment, start om 21.00 uur en gaat de hele nacht door, met programmering in beide zalen van de Heineken Music Hall. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via www.livenation.nl.

In 2007 gaf Groove Armada nog samen met Roísín Murphy een concert in Amsterdam, op vrijdag 23 oktober komen ze terug naar Nederland voor een nog groter feestje. Aanleiding is hun nieuwe album Blacklight dat begin 2010 zal verschijnen. Speciaal voor het Amsterdam Dance Event wordt de nacht met een rij bekende namen uit de electronische stal van WME Entertainment aangevuld: behalve Groove Armada zijn ook deadmau5, Pete Tong, Kaskade en Timo Maas & Santos (als Mutant Clan) te zien.

Groove Armada brak in 2000 internationaal door met de single 'I See You Baby' die later werd geremixed door Fatboy Slim. Op 23 april 2007 verscheen het laatste album van Groove Armada: The Soundboy Rock album. Naast gloednieuw materiaal van het te verwachten album uit 2010 speelt Groove Armada uiteraard ook hun grootste hits tijdens de ADE Special in Amsterdam.

De Canadese deadmau5 zette 2 weken terug nog een overdonderende 4 uur durende set neer in Paradiso tijdens 5 days off. Met zijn eigenzinnige mix van techno, progressive house en electro kan deadmau5 gerust één van de meest vooruitstrevende artiesten in elektronische muziek van de laatste jaren worden genoemd. Het is de laatste show van deadmau5 in Nederland voor 2009.

Pete Tong hoeft eigenlijk geen toelichting meer. De doorgewinterde DJ is een van wereld’s meest gerespecteerde jocks, met een wekelijkse show op BBC Radio 1 die wereldwijd wordt uitgezonden. Zijn Pure Pacha club nights op Ibiza (2003 – 2007) zijn legendarisch. In 2008 vertrok Tong bij Pacha om samen met club Eden zijn eigen nacht ‘Wonderland’ op te zetten, iedere vrijdag op White Isle, met gasten als Lady Gaga, deadmau5, Luciano, Simian Mobile Disco, Nic Fanculli en M.A.N.D.Y.

Timo Maas en Santos maken hun Nederlandse debuut tijdens de ADE Special met hun new techno project Mutant Clan. Met releases op Cocoon, Connoisseur en MoonHarbour afgelopen jaar bombardeert het duo de techno community iedere maand met nieuw materiaal, tot genoegen van hun collega’s Steve Lawler, Sasha, John Digweed, Dubfire en anderen. Ongeacht de setting of locatie, Timo & Santos brengen het publiek aan het dansen. De Heineken Music Hall zal hierop geen uitzondering zijn!

Ook onderdeel van de line-up van de Heineken Music Hall ADE Special is de Amerikaanse DJ/producer/remixer/artiest Kaskade die op zijn laatste album samenwerkte met deadmau5 voor onder andere de wereldwijde hit ‘I Remember’. Daarnaast had hij solo-hits in de VS met ‘Move For Me’ en ‘Angel On My Shoulder’. Zijn laatste mixcompilatie ‘The Grand’ werd door Armin van Buuren opgepikt voor release in Nederland en is inmiddels een wereldwijde hit.
 
GROOVE ARMADA presents Blacklight
+ deadmau5, Pete Tong, Kaskade, Timo Maas & Santos (Mutant Clan)
Vrijdag 23 oktober 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 35 (excl. servicekosten)
Aanvang: 21.00 uur