"Mi Rowsu" eerste Surinaamstalige #1 in Nederland

31-07-2009 @ 16:45

De single 'Mi Rowsu' van Damaru en Jan Smit is vandaag (31 juli 2009) binnengekomen op #1 in de Nederlandse Single Top 100 (GFK Dutch Charts). Een historische gebeurtenis, want niet eerder bereikte een Surinaamstalige single de nummer 1 positie in Nederland. 'Mi Rowsu' is tevens de nieuwe nummer 1 in de FunX XChart.

Niet alleen is het de eerste Surinaamstalige #1 in Nederland, ook is het de eerste keer in de geschiedenis van de XChart dat een nummer direct op deze felbegeerde positie binnenkomt. Damaru is blij verrast met het nieuws: 'Het was voor mij een droom om samen te werken met Jan Smit. Dat het resultaat van deze samenwerking op #1 staat is fantastisch! Soso lobi!'

Voor Jan Smit is de samenwerking met Damaru de achtste opeenvolgende keer dat hij in de Single top 100 op #1 staat, maar ook hij is in de wolken: 'Het was al een eer voor mij om in het Sranan te mogen zingen met Damaru en met dit resultaat is het natuurlijk helemaal geweldig!'

De in Paramaribo geboren Damaru scoorde twee jaar geleden met Mi Rowsu al een hit van ongekende omvang in zijn thuisland Suriname, waar het nummer ruim negen weken op #1 stond. Jan Smit benaderde Damaru enkele weken geleden om het nummer opnieuw op te nemen. De Volendamse zanger laat zich op het nummer voor het eerst in het Surinaams horen. 'Ik had hem een mail gestuurd waar ik de Sranan voor hem had vertaald dus ik dacht dat hij het in het Nederlands zou doen. Maar toen ik het hoorde was het puur Sranan. Zijn uitspraak is helemaal goed.' aldus Damaru.

De single is nu onder andere verkrijgbaar bij de Free Record Shop en te downloaden via www.tuintjeinmijnhart.nl. De opbrengsten van de single zullen volledig worden gedoneerd aan SOS-Kinderdorpen. Damaru treedt op 9 augustus op in Paradiso Amsterdam.

www.top-notch.nl
www.artistandcompany.nl
damaru-officieel.hyves.nl
www.jansmit.com