ED KOWALCZYK (LIVE) toegevoegd aan "DE WEEK VAN HET METROPOLE"

16-07-2009 @ 15:46

Zwangere Roisin Murphy moet optreden op doktersadvies afzeggen

Eddie Kowalczyk, zanger van de Amerikaanse band Live, zal een optreden met het Metropole Orkest verzorgen in de Heineken Music Hall op zaterdag 3 oktober. Het optreden zal plaatsvinden gedurende  ‘De Week van het Metropole’. De show van Roisin Murphy met het Metropole Orkest vervalt helaas. Zij is op basis van doktersadvies genoodzaakt  haar optreden af te zeggen. ‘De Week van het Metropole’ is een nieuw jaarlijks terugkerend evenement waarbij een week lang  (inter-)nationale topartiesten samen met het Metropole Orkest een unieke samenwerking zullen aangaan en een orkestrale uitvoering verzorgen van hun beste repertoire.

Eddie Kowalczyk is natuurlijk vooral bekend als leadzanger/frontman van de Amerikaanse rockband Live. Met deze band scoorde hij internationaal grote hits als ‘Overcome’, ‘Run to the Water’ en ‘I Alone’. De band gaat er een jaar of twee tussenuit om aan andere muzikale spannende projecten te werken. Een solo-album van Eddie Kowalczyk is daar een voorbeeld van. Recent gaf hij in Nederland een aantal intieme uitverkochte akoestische shows in de Melkweg en de Oosterpoort. Daarnaast gaf hij een zeer succesvol optreden op de laatste editie van Parkpop. Tijdens het optreden met het Metropole Orkest zal er volop repertoire van de band Live gespeeld worden. Dit echter dan wel in een unieke orkestrale uitvoering gearrangeerd door het Metropole Orkest.  Daarnaast is er aandacht voor het nieuwe werk van de Amerikaanse singer-songwriter. 

´Ik baal enorm dat ik deze show met het Metropole Orkest moet afzeggen. Maar ik wil geen enkel risico nemen met de geboorte van mijn eerste kindje. Ik kom zeker snel terug naar Nederland´, aldus de zwangere Roisin Murphy die op doktersadvies genoodzaakt is het optreden af te zeggen. Mensen die al een kaartje hadden gekocht voor de show van Roisin Murphy en het Metropole Orkest kunnen hun geld terugkrijgen. Tickets dienen binnen 6 maanden te worden ingeleverd bij één van de verkooppunten. Dit geldt ook voor tickets die online zijn gekocht.

Naast Eddie Kowalczyk zullen ook Trijntje Oosterhuis (vrijdag 2 oktober) en Rob de Nijs (donderdag 1 oktober) optreden gedurende ‘De Week van het Metropole’. Het optreden van Trijntje Oosterhuis met het Metropole Orkest zal volledig in het teken staan van het repertoire van Burt Bacharach. Samen met hem nam Trijntje de zeer succesvolle albums ‘The Look of Love’ en ‘Who’ll Speak for Love’ op. Rob de Nijs zal tijdens zijn optreden worden bijgestaan door Eric Vloeimans. Hij wordt gezien als  één van de beste jazztrompettisten van deze tijd en gaf afgelopen weekend nog een daverend optreden op het North Sea Jazz Festival.

Kaarten voor de concerten van ‘De Week van het Metropole’ zijn ondermeer verkrijgbaar via  www.livenation.nl, www.ticketservice.nl, de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV's en GWK's en 0900-300 1250 (45 cpm). De kaartverkoop voor het concert van Eddie Kowalczyk en het Metropole Orkest start vandaag. Tickets zijn verkrijgbaar voor €39,50.

EDDIE KOWALCZyk (LIVE) & METROPOLE ORKEST
ZATERDAG 3 OKTOBER
HEINEKEN MUSIC HALL, AMSTERDAM

WWW.WEEKVANHETMETROPOLE.NL