ERICK E DRAAIT NEGEN UUR SOLO OP HET STRAND!

15-07-2009 @ 10:41

Precies drie maanden geleden stond Erick E op exact dezelfde plek met een acht uur durende dj set. Zondag 26 juli staat hij er weer alleen nu nog een uurtje langer, van 15.00 tot 00.00 uur. Maar liefst negen onafgebroken uren lang vertoont Nederlands trots zijn bekende energieke draaikunsten bij beachclub BLM9 aan de kust van Bloemendaal tijdens: At the beach with…Erick E!
"Ik kijk hier echt naar uit, dit is een hele andere discipline dan een gemiddelde set van 2 uur draaien en juist daarom zo leuk," aldus de goedlachse dj. Het is niet de eerste keer is dat hij de klus in z'n eentje moet klaren. Op 26 april, drie maanden geleden, had hij een acht uur durende solo set bij beachclub BLM9. Deze avond was zo'n groot succes dat het onvermijdelijk was om nog een keer zo'n lange set neer te zetten. "De vorige keer smaakte absoluut naar meer. De vibe en de reacties waren zo ontzettend positief. Door de energie van het publiek had ik nog wel even door kunnen gaan! Op de weg terug naar huis hadden we het er over om dit echt vaker te gaan doen. Niet lang daarna diende zich deze datum aan, dus was de keuze snel gemaakt," aldus Erick E.
Eén keer eerder heeft Erick een negen uur durende set gedraaid, hoewel dat toen niet zo gepland was. Erick E: "Dat was op een feest in de Rotterdamse Cruise Terminal. Na de officiële sluitingstijd zijn we twee uur langer doorgegaan en heb ik dus negen uur achter elkaar staan draaien. Wie weet wordt dit record 26 juli bij BLM9 wel verbroken!" Negen uur solo vergt een goede voorbereiding, ook voor de Hollandse houselegende. "Je moet voor zo veel uren aan muziek bij je hebben... Het is voor mij onacceptabel om twee keer dezelfde plaat te draaien. Ik wil de 26e graag originele dingen laten horen, in een nieuw jasje. De komende tijd ben ik dus druk bezig in de studio met het maken van edits, mash-up en remixen."

Drie maanden geleden werd Erick E tijdens zijn solo set vocaal bijgestaan door MC Lady Bee. Deze keer doet hij het samen met de Engelse MC Gee. Dat ze goed beslagen ten ijs gaan komen staat als een strandpaal boven water. Samen zette ze de Amsterdam Arena volledig op zijn kop, tijdens 'Sensation' op 3 en 4 juli. Ook voor de internationale Sensation tour mogen ze samen op pad. Daarnaast is MC Gee de vaste Master of Ceremony van succesformule 'Housequake', het muzikale samenwerkingsverband van Roog en Erick E.

Zondag 26 juli is het een evenementendag in Bloemendaal; dit betekent dat beachclub BLM9 langer open mag blijven en de geluidsrestricties worden versoepeld. Een mooie bijkomstigheid voor Erick E om de speakers vol open te gooien. Tickets voor 'At the beach with… Erick E' kosten €15 aan de deur en €12,50 in de voorverkoop bij alle Primera winkels of online via www.blm9.nl en www.1management.nl.

Meer Erick E
Voor Erick E is de zomer nog lang niet afgelopen. Een aantal highlights: 18 en 25 juli draait hij als 'Housequake', samen met Roog en MC Gee, op Extrema en A day at the Park. Meer Housequake bij BLM9 op zaterdag 15 augustus en zondag 13 september. Zaterdag 1 augustus is hij te zien in Eindhoven en zondag 2 augustus in Groningen, op de gratis toegankelijke 'Sneakerz in de Stad' feesten. Het slotfeest van 'Sneakerz op het Strand' bij BLM9 in Bloemendaal is op zondag 6 september, met Erick E in de line-up. En uiteraard ontbreekt hij niet bij de afsluiter van het outdoor seizoen: Sneakerz Festival, zaterdag 19 september op Aquabest.

www.ericke.com
http://ericke.hyves.nl ,
www.housequake.nl
www.1management.nl