Opvallend debuut van DishKing "The Power of a Loaded Gun"

12-07-2009 @ 13:53

Vanaf de eerste tonen van het debuutalbum "The Power of a Loaded Gun" van Dishking is duidelijk, dat het niet zomaar een album is. De sfeer en het respect voor een rijk muzikaal verleden komen je tegemoet.
Muziek die soms doet denken aan de muziek uit een Tarantino film. We hebben hier te maken met een Nederlandse band o.l.v. Jason de Laat.
Jason is een singer-songwriter, die zijn muzikale ontdekkingsreis begint met alleen gitaar en zang. Zijn liefde voor authentieke blues is er ook. Maar door de jaren heen komen er meer invloeden bij zoals surf, rockabilly, punk, rock en country. Samen met gitarist Freek en bassist Rick, uit Max Tax Y Sus Banditos, een band die ooit Tex-Mex-icoon Flaco Jimenez begeleidde en met achtergrondzangeressen Marilo en Marlene en drummer en producer Dave van der Dries vormen zij de band DishKing waarin de stem van Jason De Laat centraal staat.
Diskhing trekt een eigen plan, eem indrukwekkend tourschema (o.a. als support van Stuurbaard Bakkebaard), lovende kritieken, veel support via de media.
'Is het de warme produktie van dit album, waarin alles op zijn plaats valt ? Is het de stem van De Laat, die het onverzettelijke heeft van Johnny Cash en de warmte van Jim Reeves ? Zijn het de invloeden van Cash, Elvis, Tom Waits, Tony Joe White en David Bowie die hij verwerkt in de sterke eigen nummers ? Het is een combinatie. En op basis van dit debuut wens je hem een prachtige toekomst toe, die een hardwerkend iemand met veel talent verdient. (Recensie Platomania).
Onlangs was de voltallige band van DishKing ook te beluisteren op 3FM bij de Freaknacht van Gerard Ekdom.  
Album Dishking is verkrijgbaar via de betere muziekwinkel.
optreden: check
DISHKING "The power of a loaded gun"
bestelnummer CD: AGM 1326
label: ag music
release 22 juni 2009
(v2 benelux)