Enthousiaste minister opent expositie over 50 jaar Radio Veronica

07-07-2009 @ 09:50

Afgelopen zondag 5 juli opende minister Plasterk van OC&W de expositie 50 jaar Radio Veronica in Museum RockArt te Hoek van Holland. De opening werd bijgewoond door veel oud Veronica medewerkers waaronder Jan van Veen, Bart van Leeuwen, Ad Bouman, Juul Geleick, Anouschka, Arthur Endlich, Cees Manintveld, Jaap Borst, Hans van Velzen.
De minister kreeg het aanwezige publiek op zijn hand door spontaan diverse veronica jingles en namen van diskjockeys voor te dragen. Tevens gaf de minister aan als Radio Veronica-fan op 18 april 1973 met zijn transistor radiootje aan zijn oor mee gedemonstreerd te hebben tegen het verdwijnen van de immens populaire zeezender. Volgens zijn zeggen zijn eerste politieke daad.
De openingshandeling bestond uit het onthullen van de 1e originele opname studio uit de jaren '60 toe gevestigd aan de Zeedijk te Hilversum.

Tevens werd deze middag de intentieverklaring tussen Museum RockArt en Stichting Norderney getekend waarmee een verdere samenwerking tussen deze partijen wordt gewaarborgd.

Slotstuk van de middag was de onthulling van de maquette van de Popexperience in Scheveningen.
De Popexperience, die ontworpen is door architectenbureau Queeste Architecten, wordt een van de grootste en modernste attracties ter wereld op het gebied van popmuziek. Met interactieve tentoonstellingen, een Rock & Art hotel, zalen voor concerten en congressen, restaurants, een HardRock café en thematische retail. Het museum zal volledig in het teken staan van het beleven van muziek. Geen statische tentoonstelling, maar interactief waarbij muziek maken en ervaren het uitgangspunt vormt. De stichting Nationaal Popmuseum bestaat uit Sjaak Bral, Erik de Zwart, Jeroen Trimbos, Ben Franse en Jaap Schut. Zij delen een gezamenlijke droom: een eerbetoon aan de (Nederlandse) popmuziek in Beatstad nummer 1, Den Haag.

De expositie 50 jaar Radio Veronica in Museum RockArt is te zien tot en met 19 december.

Openingstijden:
donderdag van 13.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
1e zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur
woensdag in de schoolvakanties van 13.00 tot 17.00 uur
voor groepen tevens op afspraak
Entree expositie: € 3,50 per persoon
 
Museum RockArt
Zekkenstraat 42
(volg Industrieterrein de Haak, bedrijventerrein de Zekken, havennummers 902-907)
3151 XP Hoek van Holland

www.rockart.nl

een impressie van de opening is te zien op: http://rock-art.magix.net/