Zwols blaasorkest doet 3 optredens met Metallica

02-07-2009 @ 19:36

De Blaas of Glory gaat mee op tournee met Metallica. De Zwolse band, die rocknummers als blaasorkest speelt, gaat het publiek tijdens het Sonisphere Festival in Barcelona en Knebworth opwarmen.

Dat zei concertorganisator Mojo donderdag. Volgens zanger Wim Holsappel is de Blaas of Glory een uit de hand gelopen grap. ,,We speelden ook in Nijmegen tijdens Sonisphere en bandleden van Korn en Slipknot zagen dit en kwamen niet meer bij.'' Volgens de woordvoerder van Mojo zag ook de organisatie uit Engeland dit. ,,Ze vond het super en wilde de band graag hebben. Op het rondreizende rockfestival Sonisphere spelen bands als Metallica, Slipknot en Korn.
De Blaas of Glory komt voort uit de Blaze of Glory die enkele jaren terug nog op het Bevrijdingsfestival in Overijssel optrad. De band bestaat uit professionele musici. Holsappel: ,,Meer dan twee optredens op het festival kunnen we niet doen deze zomer. De rest van de data was de helft van de band op vakantie.''

zaterdag 11 juli 2009    Barcelona     Sohisphere
zaterdag 01 augustus 2009    Knebworth     Sonisphere
zondag 02 augustus 2009    Knebworth     Sonisphere

Sommigen dachten voorgoed af te zijn van het vrolijke stelletje hardrock-ongeregeld van Blaze Of Glory, toen deze succesvolle haarrockband de elektrische gitaren aan de wilgen hing. Maar nee, nu is er Blaas Of Glory, een hilarische, akoestische en mobiele act die de hardrock terugbrengt naar de absolute essentie.
De stap van stoere hardrock naar oorstrelende akoestische pop is al niet gemakkelijk. Maar de vervolgstap van het podium naar de straat, die kan alleen door de heel groten worden gezet. Met zijn instrumentarium van sousafoon, dwarsfluit, klarinet, lyra, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en heel veel meerstemmige zang, blaast Haarmonie-orkest Blaas Of Glory klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in. Uniek in de hele wereld en uitermate geschikt voor straattheater-achtige festivals en evenementen. Blaas Of Glory voelt zich thuis op elk podium, maar speelt ook graag op straat, tussen het publiek.
Dat is blaas of glory

http://www.blaasofglory.nl/