Metropolis presenteert de volledige line-up

23-06-2009 @ 10:16

Zondag 5 jmuli barst in het Zuiderpark te Rotterdam vanaf 13.00 uur de 21e editie van het Metropolis Festival los. Het gratis toegankelijke festival staat bekend om de programmering van nieuwe en vernieuwende popmuziek en trekt jaarlijks rond de 35.000 bezoekers. Ook dit jaar zullen er op verschillende podia meer dan dertig artiesten uit binnen en buitenland optredens verzorgen.

Reeds aangekondigde namen: o.a. Asteroids Galaxy Tour (DEN), Ella Bandita (NL), Face Tomorrow (NL), Budos Band (USA), Baddies (UK), Golden Silvers (UK), Fucked Up (CAN), Textures (NL), Portugal. The Man (USA), Winne (NL), Dio & The Madd (NL) en Rolo Tomassi (UK)

Nieuwe namen: Mdungu (NL) en The xx (UK).

Mdungu komt gewoon uit Nederland maar klinkt als authentieke Afro-soul, zet hun album op en je denkt een kluis aan onuitgebrachte Afrikaanse soul juweeltjes geopend te hebben. Een rete strakke ritme sectie ondersteund door vette blazers vormen de kern van deze Hollandse band die verantwoordelijk is voor HET Afrikaanse album van 2009.

The xx
uit Londen, heeft nog maar een handvol songs maar is zeker een band om in de gaten te houden. Zelf zeggen ze beïnvloed te zijn  door o.a.  CocoRosie, Rihanna, The Cure, Missy Elliott, Chromatics, The Kills, Ginuwine, Pixies, Mariah Carey, Justin Timberlake en Tracy + the plastic.  Wij vinden The xx een van de meest opwindende nieuwe Briste indie bands.

Naast het uitgebreide publieksprogramma is er ook een speciaal backstage programma voor de Metropolis Community: vrienden van Metropolis, genodigden, artiesten, pers, boekers, etc. In de Metropolis Backstage Tent staan diverse korte, semi-akoestische optredens geprogrammeerd. Een mix van rock, singer/songwriter, soul, hip hop, poetry, live painting en worldmusic.

Via de website www.metropolisfestival.nl kan men zich aanmelden voor backstage entree. Er is beperkt toegang mogelijk, dus degenen die er het eerste bij zijn, maken de meeste kans erbij te zijn. De backstage ingang is open van 12:30 uur tot 22:00 uur en is dit jaar links naast het Thinkers-/Workersstage.

Na afloop van het festival volgt traditiegetrouw de afterparty van Metropolis in Rotown, waar je verrast wordt met intieme optredens van bands die eerder op de dag in het Zuiderpark te zien waren.

Metropolisfestival
zondag 5 juli 2009
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl

Afterparty
Rotown
Nieuwe Binnenweg 17-19
3014 GB Rotterdam
www.rotown.nl