URBAN CULTURE PODIUM ROTTERDAM VAN START

21-05-2009 @ 13:59

Vrijdag 29 mei is de Kick-Off van het link'>Urban Culture Podium in de link'>Maassilo! in Rotterdam. Met optredens van niemand minder dan link'>Pete Philly & Perquisite, link'>GMB, link'>Willie Wartaal, link'>Melly Mel, link'>Domingoss, link'>The Superblenders en nog vele anderen zal dit ongetwijfeld een grandioze kick-off worden!

De avond zal meer een mini-festival zijn; naast het informatieve aspect zal het programma  de verschillende elementen coveren die het link'>Urban Culture Podium zal gaan bieden. Van diverse live-optredens en dj-sets tot modeshows, expo's, theater en dans! Precies wat het podium zal gaan zijn: een multidisciplinair platform dat staat voor talentontwikkeling en een breder urban arts aanbod.

Vanaf 19:30 uur zal het programma van start gaan, waarbij het link'>Urban Culture Podium allereerst officieel geopend zal gaan worden. De avond begint  met een 45 minuten durend concert van link'>Pete Philly & Perquisite. Deze succesvolle Hiphop formatie heeft door heel  Nederland getourd met altijd uitverkochte zalen en hij zal een speciale show verzorgen op deze Kick-Off.

De avond zal gehost gaan worden door link'>GMB en afgesloten met een party vanaf 22:00 met namen als link'>Willie Wartaal, link'>Melly Mel, link'>Domingoss, Rockid, Julstar, link'>The Superblenders en Concrete. Ook kan er genoten worden van de gouden strotjes van Celine Cairo of de 18-jarige Talent Night-winnares Tibisay. A night full of Music, as it sounds! Maar laten we de modeshows, verzorgd door Flybird, Raoel Amier, Monofashion en Warda Warrie niet vergeten. Of expo´s door Venour en Mokdesignz. Daarnaast zal rotterdamshirt.nl ook live shirts ontwerpen. Kortom, er is geen moment van verveling mogelijk op deze unieke avond!

Het beste nieuws is dat jij aanwezig kunt zijn bij deze avond, GRATIS en voor niks! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je op te geven via deze link,
waar je vervolgens een e-ticket voor de Kick-Off krijgt toegestuurd! Kaartjes zijn anders € 5,- aan de deur.

Nu is het eigenlijk ook de bedoeling dat het link'>Urban Culture Podium op de avond zelf omgedoopt wordt tot...?!!! We zoeken een nieuwe naam die past bij waar het podium voor staat! Én, niet geheel onbelangrijk, een naam die 'pakt'.  Dus weet jij een originele naam, stuur dan je inzending in op http://www.ucprotterdam.nl/ en maak kans op € 500,- en ontvang een jaarabonnement op de (culturele) programmering van het link'>Urban Culture Podium!!

Wil je verder op de hoogte blijven van al het nieuws rondom het link'>Urban Culture Podium of meer weten over de Kick-Off in de link'>Maassilo? - houd dan de website in de gaten! See you at the 29th a the link'>Maassilo!

Line-Up 29 mei 2009
NISSEN ENTREE
live: dansperformance
live: Concrete
foto exposities

MAIN HALL
- link'>Pete Philly & Perquisite
- Celine Cairo (zang, winnares talentnight 2009)
- Tibisay (zang, winnares talentnight 2008)
- Host: link'>GMB
- DJ Julstar

MIDDEN ZAAL
'Talent in progress'
- The hip hop circus (houzejunkyz)
- Young stage (theater)
- Bier en brood (live painting)
- rotterdamshirt.nl (t-shirt ontwerp)

KLEINE ZAAL
- link'>The Superblenders
- link'>Willie Wartaal (dj set)
- link'>Melly Mel
- link'>Domingoss
- Rockid
- Flybird (mode)
- Raoel Amier (mode)
- Monofashion (mode)
- Warda Warrie (mode)
- Venour (art)
- Mokdesignz (art)
- Kluppulk
- Got Skills (dans)

Videoworks by KAS

OVER URBAN CULTURE PODIUM ROTTERDAM
In november 2008 besloot de gemeenteraad van Rotterdam de stad en haar jongeren een plek te bieden voor de urban scene. De basis voor het link'>Urban Culture Podium werd gelegd. De link'>Maassilo is de homebase van dit podium. In december 2008 werd Martin van Ginkel aangesteld als projectleider voor de opzet van de organisatie. Op 28 januari 2009 was in Your Space de eerste presentatie van de plannen: 'Het pand is er, nu de rest!'.

Urban De term 'urban' kent verschillende interpretaties en wordt door velen eigenlijk steeds meer gezien als een populaire term die te pas en te onpas gebruikt wordt. In de ontwikkelingen van deze nieuwe organisatie is de omschrijving van de Jong RRKC, de jongerenraad van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, als leidraad gebruikt: "Urban is een levensstijl met hiphop, breakdance, R&B, spoken word etc. Met kenmerken als authenticiteit, echtheid en een multidisciplinair aanbod dat voortkomt uit een achterstand die los gezien moet worden van etniciteit. Het laagdrempelige van de subcultuur en de hoogwaardige mogelijkheden zorgen voor steeds meer crossculturele verbindingen."

Het link'>Urban Culture Podium is meer dan alleen de link'>Maassilo. Via satellietlocaties worden ook talenten uit de wijken betrokken. De eerste fysieke satellietlocatie is het HipHophuis. Bovendien gaat het link'>Urban Culture Podium nauw samenwerken met podia in de stad en programma's in verschillende deelgemeentes waar talent gescout kan worden. Het link'>Urban Culture Podium streeft ernaar met zo veel mogelijke partijen samen te werken die de urban scene een warm hart toedragen. nb: "Het link'>Urban Culture Podium" is een werktitel. 

Het Projectteam Martin van Ginkel is o.a. oud-directeur van poppodium 013 en het Dunya Festival. Momenteel is hij de algemeen directeur van Kunst & Zaken. Hij zet samen met de twee andere leden van het projectteam, Francisca Martens en Donica Buisman, de organisatie van het link'>Urban Culture Podium op. Zo komt er een stichting, een directeur en een bestuur. Ook wordt gewerkt aan het plan voor de verbouwing van de link'>Maassilo tot homebase en natuurlijk aan het beleidsplan voor de organisatie. Deze wordt in nauwe samenwerking met een programmateam en adviseurs uit de urban scene gemaakt. De directeur en het bestuur gaan, aan de hand van het eerste beleidsplan, de verdere ontwikkeling van het link'>Urban Culture Podium op zich nemen.

website: http://www.ucprotterdam.nl/