Nieuw ME album "Ooit" voor release internationaal al zeer gewaardeerd

21-05-2009 @ 10:06

Dat algehele cd-verkopen teruglopen is bekend en albums van het muzieklabel VOLKOREN zijn hierop geen uitzondering. Toch hoeft dit niet te betekenen dat er minder succes te behalen valt. Sterker nog, het nieuwe ME album 'Ooit' dat op 8 Juni bij VOLKOREN i.s.m Munich zal verschijnen staat al vol in de schijnwerpers en dat terwijl het album zelf nog moet verschijnen.

"Ooit". Zo heet het tweede album dat na vijf jaar het daglicht ziet. Dat het ervan kwam is te danken aan filmmaker Jaap van Heusden, die Minco Eggersman (ME) vroeg de muziek te maken voor zijn film (vpro/nps/vara) met dezelfde titel. Aan de breekbare miniatuurtjes uit de film heeft Eggersman een aantal tracks toegevoegd om tot een volwaardig album te komen volledig instrumentaal deze keer. Na eerdere ME-nummers als "Way Out of Hell" of "Rust Never Sleeps" van het zeer goed ontvangen debut album "The Wagon Fair" (2004) rees de vraag of popmuziek nog verder kon worden uitgekleed. Met "Ooit" beantwoordt Eggersman die vraag positief, met een bijzonder effectief resultaat. Overgebleven zijn de warme melodieën en folky begeleiding, ditmaal opgeluisterd met subtiele elektronica maar Minco's unieke sound weemoedig en hoopvol tegelijk blijft uit duizenden herkenbaar. De ontroerende film, over een verstandelijk gehandicapte man die met zijn moeder op troosteloos flatje woont, wordt in een fraai digipack op dvd aan de cd toegevoegd.

"Ooit" heeft een Gouden Kalf nominatie ontvangen op het Nederlands filmfestival en de film is inmiddels afgelopen winter al op de Nederlandse televisie verschenen. Recentelijk is de film aangekocht door de Duitse televisiezender 'arte' en zal daardoor op 16 juni ook in o.a. Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk (en overigens ook in Nederland) op televisie verschijnen.
Alsof dat nog niet genoeg is heeft ME zojuist een contract getekend met One Little Indian (usa), het label van o.a. Bjork dat in het verleden o.a. de titeltrack van 'The Sopranos' heeft aangeleverd. Zij zullen ME's werk in Amerika gaan pushen onder films, commercials en andere televisie gerelateerde activiteiten.
Natuurlijk verschijnt "Ooit" dus ook op CD en DVD. Ditmaal in een schitterende dubbel digipack editie (vanwege de filmrechten gelimiteerd tot 1000 stuks) welke op 8 Juni 2009 zal verschijnen bij VOLKOREN (Benelux) en Symbolic Interaction (Japan), daarna is het album nog wel als download te verkrijgen via youmakemusic en itunes.

www.mincoeggersman.com
www.myspace.com/mincoeggersman