PEOPLE YOU KNOW BIEDT PRACHTIGE NIEUWE SINGLE GRATIS TER DOWNLOAD AAN

17-05-2009 @ 15:28

Na de kunstacademie verdiende zanger Arthur van Westerop zijn geld enige tijd als snoepkoerier.
Vanuit de HKU werkte hij op het Utrechts conservatorium voor een muziekproject samen met gitaartalent Lourens van Haaften (toen nog gitarist bij keiharde herrieband VanKatoen). Samen met Ferry van der Groep startten zij het akoestische poptrio SneakerFreak. Hun debuutalbum ‘Go’ (2006) kreeg lovende recensies.
Zonder ondersteuning van een grote muziekmaatschappij haalden drie singles van het album ‘GO’ diverse playlists (Radio 1, Radio Tour de France, Radio West, Radio Rijnmond) en free choices (3FM, Radio 2). Ook wist SneakerFreak door te dringen tot clubs en festivals zoals tweemaal Noorderslag, drie keer Oerol, voorprogramma’s van The Veils, Racoon, Starsailor, Johan en Heather Nova en een tour met Room Eleven.

Ondertussen verruimt de band de visie. De akoestische sound vraagt om meer kleur en verdieping: er wordt een drummer en bassist gezocht. In 2008 is de bezetting met bassist Marco van Os en drummer Pimba compleet en als het tweede album ter perse gaat, verandert de naam in People You Know. De bandleden hebben zich dan inmiddels omringd met professionals uit de muziekindustrie die het eigen label Short Tracks Recordings ondersteunen met de promotie.

Met de naamsverandering en het tweede album zijn ze terug bij waar het mee begon: liedjes over mensen. Mensen, ontmoet tijdens het touren, het snoepkoerieren of in de supermarkt. Maar ook verzonnen mensen. Op ‘People You Know’ kom je net zo makkelijk een jonkvrouwe tegen als het meisje van de tabakswinkel, een ridder of een verstrooide striptekenaar. De luister- en popliedjes op dit album zijn persoonlijke verhalen over – soms vreemde – mensen, kortom, rijk aan verhalen.
Het album ‘People You Know' wordt 23 september 2008 uitgebracht

"Sing For You" is de nieuwe single van het album People You Know. De single wordt gratis ter download aangeboden.
Heb je het album al? Dan is het tóch de moeite waard de single gratis te downloaden, want voor de single is het nummer helemaal opnieuw opgenomen en geproduceerd! Met hulp van producer Holger Schwedt.  
Met vrienden Sophie Challa (productie) en Joost Rietdijk (camera) van Cinemakers hebben ze keihard gewerkt om een mooie clip te maken voor "Sing For You" en Serge Huguenin (montage) en acteurskoppel Liëla Rigter en Michiel Meijer. Het resultaat is te bewonderen op de downloadpagina van de groep.
http://www.peopleyouknow.net/singforyou/
http://www.myspace.com/peopleyouknow