Laura Jansen: NNF: Nieuw Nederlands Fenomeen!

17-05-2009 @ 13:50

Afgelopen week was ze even in Nederland om door John Ewbank te worden geïntroduceerd voor de Nederlandse TV bij De Wereld Draait Door.
'Normaal' zingt, speelt en werkt ze in de USA/LA-Hollywood, waarvandaan ze een carriere als zangeres aan het opbouwen is.
Wanneer je door John Ewbank wordt geïntroduceerd en wanneer hij en passant nog even vertelt dat hij samen met haar wat afspraken heeft gemaakt voor en met geïnteresseerde labels in Nederland, dan moet er toch wat aan de hand zijn.
Laura lanceerde haar eerste EP in 2006 getiteld Trauma. Ooit zal dit een uniek item worden, want het is slechts in kleine oplage verschenen. Voor diegenen die een exemplaar hebben? Bewaar het goed.

Het publiek van Laura Jansen zit o.a. op MySpace waar ze continue muziek plaatst en inmiddels ook een behoorlijk fan-schare heeft opgebouwd. Ook is ze te volgen via Twitter.
Sinds 2005 woont Laura in het zonnige Los Angeles. Ze treedt zeer regelmatig op in Hollywood en trekt een steeds groter wordend publiek met over het algemeen overweldigende reacties. Haar stem is imposant en is enigszins te vergelijken met grootheden als Tori Amos / Fiona Apple / Regina Spektor. De toevoeging van wat reggae en gospel onderscheidt haar echter weer van eerder genoemden. Haar teksten zijn prima, haar muziek soms pijnlijk mooi en anders weer vrolijk.
Juni (2009) verschijnt haar 2e EP geiteld "Single Girls", de titelsong is bijzonder opvallend en zou wel eens een hit kunnen gaan worden. Hou haar my space in de gaten.

check: www.youtube 
www.imeem.com/people laura-jansen-single-girls/
www.myspace.com/laurajansenmusic