Martin Simek wint Zilveren Reissmicrofoon 2009

14-05-2009 @ 20:50

Zijn programma is niet meer op de radio te horen, maar dat was voor de jury van de Zilveren Nipkowschijf geen reden om Martin Simek te kronen met de Zilveren Reissmicrofoon 2009. De op intuïtie leunende wijze van interviewen, in combinatie met zijn buitenlandse accent, maken Martin Simek een unieke interviewer. Sinds eind 1994 was hij voor de RVU op Radio 1 te horen, tot begin dit jaar zijn interviewprogramma stopte. Martin Simek wint de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn programma ‘Simek in de Nacht’.

Martin Simek blinkt volgens de jury uit in 'scherpzinnigheid, doortastendheid en intuïtie, waardoor de gasten zich van onvermoede kanten laten horen'. 
http://simek.rvu.nl/

De Zilveren Reissmicrofoon is een prijs die jaarlijks wordt toegekend door radiocritici. Eerder wonnen onder anderen Frits Spits (1999), Rob Stenders (2000) en Rob Muntz (2004) de prestigieuze radioprijs.

De Reissmicrofoon
De Zilveren Reissmicrofoon is een prestigieuze Nederlandse radioprijs die in eerste gehalte zilver is uitgevoerd. De Zilveren Reissmicrofoon is voor het eerst uitgereikt in 1966. Vanaf 1975 wordt de prijs uitgereikt door de Stichting Nipkow, die ook de Zilveren Nipkowschijf uitreikt.
www.nipkowschijf.nl/reissmicrofoon