Bluesfenomeen Chris Daniels (USA) toert met Nederlandse band Bmaster

07-05-2009 @ 10:41

Chris Daniels, vooral in de Verenigde Staten een populaire muzikant, komt van 22 juni tot 1 juli a.s. naar Nederland voor enkele optredens met de Nederlandse band Bmaster. Daniels speelde al verschillende keren in Nederland met Bmaster, de groep die deze naam enige tijd geleden aannam na 15 jaar door het land te hebben getoerd als Bluesmasters. Een gezamenlijk optreden in Leiden is nu terug te horen op het live album ‘We’ll Meet Again’.

Chris Daniels trekt al sinds 1991 volle zalen in de VS en Europa met zijn band The Kings.
Met een verrassende mix van blues, soul, en funk en een spectaculaire show krijgen zij al vijftien jaar steevast iedereen op de banken. Zij speelden van Rome tot Seattle en waren top of the bill op festivals als Parkpop, Oerol, Jazz bij Duurstede en Ribs & Blues en deden befaamde zalen aan zoals The Bottom Line in New York. In Nederland is Chris ontdekt door Alfred Lagarde, destijds werkzaam voor Countdown Café. Sindsdien komt Daniels jaarlijks hier voor optredens.

Vanaf 2002 speelt hij in Europa bijna altijd met Bmaster, die hij zijn ‘fellow hornband blueslovers’ noemt. Een opmerkelijke en vruchtbare samenwerking tussen een Amerikaanse grootheid en een hard werkende Nederlandse band!

Bmaster is een swingende funk-blues-soul-band die professionaliteit en kwaliteit koppelt aan behoorlijke gekte. Zeven mannen, speelplezier, onderlinge vriendschap en een schat aan ervaring maken elk optreden een belevenis. Het publiek laten zweten, swingen en genieten: het is het onmiskenbare handelsmerk van Bmaster. En dat kan ook gezegd worden van de eigenzinnige en vaak theatrale bewerkingen van niet al te bekend Amerikaans blues- en Memphis soulrepertoire in een mix met bijna vergeten juweeltjes uit de populaire muziek uit de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw!

Chris Daniels staat inmiddels in de VS alweer te popelen om de oversteek te maken naar Nederland, want er is een serie concerten gepland met Bmaster rond de release van het album ‘We’ll Meet Again’.
Op dit album, dat werd opgenomen in Qbus in Leiden, staat een opzwepende mix van swing, funk en soul: eigen composities van Daniels, maar ook van gelauwerde componisten als Russell Smith, Gregory Barnhill, David Bromberg en David Steen. De Amerikaans-Nederlandse tandem loopt ook niet weg voor een fiks stukje New Orleans Jump; speciaal hiervoor is als ‘special guest’ Rowwen Hèze’s accordeonist Tren van Enckevort te horen in het nummer ‘In The Night’.

De volgende optredens van Chris Daniels en Bmaster staan op de agenda :
·          24 juni Bluescafé - Apeldoorn
·          25 juni NPS Radio 6 Roots (middag) - buitenpodium live uitzending
·          25 juni The Spot - Bussum (o.v.)
·          27 juni Tros Muziekcafé (optie)
·          27 juni Hilversum Alive Festival - buitenpodium
·          28 juni Blijburg Amsterdam 17.00 u- 21.00 u

Info:
www.bmaster.nl
www.chrisdaniels.com .