Eerste namen Metropolis Festival bekend

07-05-2009 @ 10:31

De eerste namen voor het Metropolis festival zijn bekendgemaakt. Het gratis festival, dat zich in eerste instantie richt op vernieuwende popmuziek, wordt op 5 juli in het Zuiderpark te Rotterdam gehouden. Naast The Asteroids Galaxy Tour (DEN), zijn nu ook de volgende bands bevestigd:

Ella Bandita (NL), Face Tomorrow (NL), Budos Band (USA), Baddies (UK), Golden Silvers (UK), Fucked Up (CAN), Textures (NL), Portugal. The Man (USA), Winne (NL), Dio & The Madd (NL) en Rolo Tomassi (UK).

Er wordt momenteel nog volop aan de programmering gewerkt. In totaal zullen er op de verschillende podia van het Metropolis festival wel veertig live bands te zien zijn. Meer namen worden op 28 mei gepresenteerd in Your Space, de ontmoetingsplek in Rotterdam van Your World tijdensjongerenjaar 2009.

Mediapartners dit jaar zijn: 3FM Serious Talent, OOR, LIVE XS en Subbacultcha.

Namen op alfabetische volgorde Metropolis Festival 2009
Asteroids Galaxy Tour (DEN)
De opgewekte, zomerse klanken van multi-instrumentalist Lars Iversen en de naieve, ietwat aparte vocalen van Mette Lindberg vormen de spil van de groep. Als band benaderen ze een eigentijdse versie van jaren '60 soul, compleet met toeters en blazers, maar dan wel op een geheel eigen manier.
www.theasteroidsgalaxytour.com

Baddies (UK)
Baddies is de som van Talking Heads en Queens of the Stone Age. Of zoals de BBC het noemt: “Like Franz Ferdinand coming out of prison and losing faith in humanity”. De tip van de Britse muziekpers voor 2009. NME waarschuwt alvast: ‘Zie ze voor ze exploderen’. Clash: ‘Zonder twijfel een van de beste live bands in de UK’.
www.myspace.com/baddies

The Budos Band
(USA)
Met elf man in getal is deze band van Staten Island, New York. Geen vocalen, maar wel met een rijk instrumentarium. Van drums, bas en gitaar tot saxofoon, trompet en koebel. Afro, Funk & Soul van de bovenste plank.
www.thebudos.com

Dio & The Madd (NL)
De Amsterdamse hiphop van Dio met de Rotterdams beatpop van The Madd. Rap, beat, Rock & Roll. Deze succesformule laat je breed glimlachen en dansen.Elle Bandita (NL)Deze rockchick avant la lettre verbaasde dit jaar vriend en vijand met haar album: ‘Queen of Fools’ waar ze op geheel eigenwijze metal, rock, glam en electro tot een lange adrenalinetrip combineerde.
www.diomusic.nl - www.themadd.com

Face Tomorrow (NL)
OOR schreef over het laatste album: "Dat deze plaat recht uit het hart komt, hoor je aan iedere noot. In een rechtvaardige wereld was dit de grootste band van Nederland". Door LIVEXS al eens uitgeroepen tot beste nationale live band.
www.facetomorrow.net

Fucked Up (CAN)
Punkrock zoals het hoort, doorbuldozeren zonder gas terug te nemen maar altijd met gevoel voor melodie.
www.lookingforgold.blogspot.com

Golden Silvers (UK)
In Groot Britannie al op handen gedragen zowel door de schrijvende pers als door de diverse radio stations. Wat maakt deze jonge honden zo bijzonder: een sound waarin indie en disco met elkaar om voorrang strijden, denk aan Blur meets Sly Stone!
www.goldensilvers.co.uk

Portugal. The Man (USA)
Melodieuze dromerige indie pop doordrenkt met psychedelica de hemelse Beach Boys-achtige vocalen van zanger Gourley maken het helemaal af.
www.portugaltheman.net

Rolo Tomassi (UK)
Perfecte mix van: prog, hardcore, doom, folk, grindcore en electronica. Makkelijker gezegd: hypereclectische mathcore.
www.myspace.com/rolotomassi

Textures (NL)
Textures valt te typeren als dynamisch, agressief, polyritmisch, verfrissend en sferisch, we hebben het hier dan ook over Nederlands meest vooruitstrevende metal band.
www.texturesband.com

Winne (NL)
Het album ‘Winne Zonder Strijd’ deed lang op zich wachten, maar het wachten werd meer dan beloond. Als we de vaderlandse pers mogen geloven heeft Winne zijn naam definitief gevestigd in de Hollandse hiphop.
www.myspace.com/winne1

Metropolis Festival
zondag 5 juli 2009
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl