Chuckie's Dirty Dutch sound verovert de wereld

29-04-2009 @ 17:15

Hij is al jaren één van de grootste in Nederland, mét een gezonde  internationale carrière in het verschiet. Zo is Chuckie’s single Let The Bass Kick onlangs getekend door het befaamde Cr2 Records uit Engeland, remixen de grootste internationale artiesten zijn tracks, maakt Chuckie op zijn beurt remixen voor de allergrootsten en neemt zijn onlangs gestarte Dirty Dutch Radio show een internationale vogelvlucht.   

Nadat Let The Bass Kick al opgepikt werd door de grootste labels wereldwijd heeft nu ook het Engelse label Cr2 Records, geroemd door de succesreleases van o.a. Eric Prydz, de leden van de Swedish House Mafia, Eddie Thoneick, Carl Cox en velen meer, de track opgepikt voor officiële release. Cr2 Records is tevens het label dat eigenhandig Fedde Le Grand’s Put Your Hands For Detroit tot een absolute wereldhit schopte.

En dat is pas het begin. Men neme Chuckie’s Let The Bass Kick en de track I’m In Miami Bitch van het volkomen idiote De Jeugd Van Tegenwoordig-achtige duo uit de Verenigde Staten genaamd LMFAO, en mengt dit tot een mash up. Vervolgens heeft de mashup de Winter Music Conference in Miami  volledig op zijn kop gezet en werd de mash up betiteld als het onofficiële anthem van deze megaconferentie. Niet geheel te danken aan de refreintekst van LMFAO: I’m In Miami Bitch!

Ook heeft niemand minder dan Jermaine Dupri niet alleen zijn interesse getoond, maar ook Let The Bass Kick hoogstpersoonlijk van zijn eigen raps voorzien waarmee wederom een verassend nieuwe versie is ontstaan. Jermaine Dupri is één van de bekendste producers uit de USA, hip hop artiest extraordinaire, baas van het legendarische So So Def label (Universal Music), echtgenoot van Janet Jackson en producer van o.a. Mariah Carey, Snoop Dogg, Usher, Jay-Z, Nas, Alicia Keys en echtgenote Janet Jackson.

Met Chuckie’s radio show Dirty Dutch Radio gaat het ook uitstekend. Naast zijn maandelijkse show op het met een IDMA Award genomineerde webstation DI.fm is de show nu ook toegevoegd aan Radio FG, te beluisteren op het wereldwijde net en in geheel West-Europa in de ether. Op Radio FG laat Chuckie wekelijks zijn kunsten horen op de zaterdag, pal na David Guetta’s F*** Me I’m Famous Radio show. Andere artiesten die te horen zijn op Radio FG zijn o.a. Carl Cox, Tiësto, David Guetta, Roger Sanchez, Bob Sinclar, Pete Tong en velen meer.

http://www.djchuckie.com/