MASSIVE ATTACK GEEFT OP 27 OKTOBER EEN CONCERT IN AMSTERDAM

28-04-2009 @ 10:45

Op dinsdag 27 oktober geeft de Britse band Massive Attack een concert in de Heineken Music Hall.  

In 1987 wordt de band Massive Attack opgericht. Het drietal Daddy G, Mushroom en 3D duikt de studio in en brengt 4 jaar later het succesvolle album 'Blue Lines' uit. Afkomstig van dit album is het veel geprezen nummer 'Unfinished Sympathy'. Een nieuwe sound is geboren;Triphop. Hiphop zonder rap maar met invloeden van soul, reggae, dub en house. Zangeres Shara Nelson wordt bij de groep gevoegd en zingt de vocalen. In de jaren die volgen trekt het drietal twee nieuwe gastzangeressen aan en werken er verschillende muzikanten mee. In 1998 komt het derde studioalbum 'Mezzanine' uit. Het album is een groot succes en ook deze keer scoort de band een megahit met het nummer 'Teardrop'.

Het laatste album 'Massive Attack Collected' is alweer drie jaar geleden uitgebracht. De release van het langverwachte nieuwe album staat voor dit najaar in de planning. Vorig jaar zomer gaf Massive Attack een open-air concert in het Westerpark.

Vrijdag 1 mei aanstaande om 10.00 uur start de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen tot zaterdag 2 mei om 10.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor Massive Attack te bestellen via www.livenation.nl.

MASSIVE ATTACK

Dinsdag 27 oktober 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 46 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur