CONCERT NINE INCH NAILS IN AMSTERDAM

07-04-2009 @ 10:52

Op woensdag 8 juli geeft Nine Inch Nails een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
De industrial rockband Nine Inch Nails (NIN) uit Cleveland, USA werd in 1988 opgericht door frontman Trent Reznor. Reznor is het enige vaste lid van NIN: In de studio werkt hij vaak alleen, bij de energieke live-optredens maakt hij gebruik van een regelmatig van samenstelling wisselende band. Bij het concert in Amsterdam bestaat de band naast Trent Reznor uit Robin Finck (gitaar), Justin Meldal-Johnsen (bas) en Ilan Rubin (drums).

Reznor staat erom bekend kritisch te zijn en hij is het niet altijd eens met de muziekindustrie. Het instrumentale album ‘Ghosts I-IV’ uit 2008 was gratis en tegen een kleine vergoeding te downloaden vanaf de site van NIN. Dit werd zo’n succes dat dit album het best verkochte mp3 album van 2008 werd in de mp3 store van Amazon. Ook het laatste album 'The Slip' van de band kan je gratis downloaden vanaf hun website.

Na 20 jaar heeft Trent Reznor met NIN alles bereikt wat binnen de hoge verwachtingen van zijn eigen perfectionistische zelf ligt. NIN-brein Reznor heeft in februari van dit jaar via de site van Nine Inch Nails bekend gemaakt dat de aankomende tournee tijdelijk de laatste is voor NIN. Het concert op 8 juli in Amsterdam zou daarom weleens het laatste optreden van NIN in Nederland kunnen zijn.
De laatste keer dat NIN een concert gaf in Nederland was op Lowlands 2007.

Nine Inch Nails
Woensdag 8 juli 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 44 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur