NIEUWE SINGLE EN ALBUM VAN ROLAND VERSTAPPEN

02-04-2009 @ 12:15

Roland Verstappen: zanger en liedjesschrijver, maar hij is ook een begenadigd gitarist. Zijn liedjes zijn een mengeling van vakkundig gitaarspel, een warme, ietwat rauwe stem vol emotie en afwisselende muzikale stemmingen.
Begin jaren '90 maakte hij zijn eerste album met Ferdi Lancee en Peter Koelewijn hieruit kwamen met twee hits: HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER. Daarmee trad hij op in vele radioprogramma's en hij verzorgde meerdere TV optredens. De doorbraak in de muziekwereld was een feit. Voordat zijn eerste album op de markt verscheen had ROLAND al verschillende nationale en internationale festivals gewonnen, waaronder in Curaçao, Bregenz en Boekarest. Daarvoor deed hij vele theaters in Nederland en België aan als gitarist van GERARD VAN MAASAKKERS. In 1997 verscheen zijn tweede album “Augustus”. Een album vol met pakkende en meeslepende, maar vooral ook intieme nummers van eigen hand.

Nu heeft Roland een album afgerond dat volledig is gezongen in het Brabants. Geen zwaar dialect, maar meer de taal die hij eigenlijk al zijn hele leven zelf spreekt. Een Brabants accent, met hier en daar typische woorden. Het is een album geworden met een mix van stijlen: Americana, oosters, Keltisch, Singer-songwriter, pop, smartlap. De term BRABOCANA staat voor deze fraaie mix. Dat is dan ook de titel geworden van zijn nieuwe album.
Als eerste single is gekozen voor het liedje dat hij 30 jaar geleden opnam “Het Straatje Van Vermeer”, een liedje waarmee hij nog steeds wordt geïdentificeerd. Het is nu “Broabant Van Weleer” geworden. Een pakkend lied over respect voor de mens en de omgeving, de verbazing over het heden, met een sterk nostalgische insteek. De clip die bij het liedje hoort is opgenomen op een landgoed in de buurt van Hasselt, Ridderborn en is geproduceerd door de talentvolle filmer Stefan Hems.

ROLAND VERSTAPPEN: Broabant van weleer
bestelnummer cds: RV 200914
(multidisk)