Jenny Arean verrast met 5DVD Box

01-04-2009 @ 14:18

‘JENNY DOOR DE JAREN HEEN’ VERRASSENDE DVD BOX! 5 dvd’s geven bijzonder beeld van haar veelzijdige carrière…

Jenny Arean lijkt niet te stoppen. De afgelopen maanden speelde de 66-jarige cabaretière in de succesvolle televisieserie ’t Vrije Schaap en op dit moment schittert ze in de Nederlandse theaters met het septet Tango Dorado. Jenny Arean gunt zich nauwelijks rust. Dat ze dat nooit heeft gedaan blijkt uit de 5 dvd-box ‘JENNY DOOR DE JAREN HEEN’, die haar dochter Myra heeft samengesteld en nu in de winkel ligt. De box geeft een bijzonder overzicht van de veelzijdige carrière van Jenny Arean en bevat veel unieke beelden uit vervlogen televisiejaren!

Ik ben opgegroeid met een moeder die druk was en bijna alles in het teken van ‘het vak’ zette. Dat beeld van haar werd meer dan bevestigd in de dagen die ik doorbracht voor het beeldscherm…Myra Rooymans, dochter van Jenny Arean uit haar huwelijk met acteur Huub Rooymans, spitte de afgelopen maanden vele uren in het artistieke verleden van haar moeder. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (Omroepmuseum) in Hilversum keek ze naar de musicals, de cabaretvoorstellingen en de zangoptredens van haar moeder en liet ze ook nog eens alle televisie-interviews aan zich voorbij gaan.
’t Verbaasde Myra hoeveel haar moeder in de loop der tijd had gedaan en wat ze had gepresteerd. “En dan nog te bedenken dat er ook veel programma’s zijn die nooit zijn opgenomen en dus ook niet bewaard zijn gebleven. ’t Kostte nu al veel moeite om uit al het beschikbare materiaal een keuze te maken,” aldus Myra Rooymans.
De selectie die ze uit haar moeders werk maakte is nu gebundeld in de 5 dvd-box ‘Jenny door de jaren heen’, die in 1963 begint met de musical ‘Vadertje Langbeen’ en eindigt met een optreden van Jerry Arean met het orkest Tango Dorado, dat dit jaar werd opgenomen. Cabaretprogramma’s als ‘Gescheiden vrouw op oorlogspad’ (1985) en ‘Neem je een apie voor me mee’ (1988) hebben een prominente plaats in deze dvd-box gekregen, net zoals de musical ‘Heerlijk duurt het langst’ (1998) van Annie M.G. Schmidt waarin ze de hoofdrol vertolkte. Fanatieke Jenny Arean-bewonderaars zullen blij zijn met de programma’s ‘Tip top’ (1995) en ‘Voorwaarts en niet vergeten’ (2000), dat nooit op televisie werd uitgezonden. Een van de 5 dvd’s bevat een schat aan juweeltjes met bijna vergeten televisieopnamen en van optredens die nu jaren later juist nog wel in het geheugen van veel tv-kijkers staan gegrift. Een tweetal optredens met Frans Halsema bijvoorbeeld, met wie Jenny Arean het legendarische lied ‘Vluchten kan niet meer’ zingt. Bijna historisch is een muzikaal optreden van Jenny Arean uit 1963 met Connie Renoir en Henny Verra, haar moeder en grootmoeder die beiden ook in ‘het vak’ zaten en furore maakten als zangeres.

Bij haar selectie van het beeldmateriaal koos Myra Rooymans ook voor haar moeders vertolking van ‘Zing dan’ en ‘Meisjes uit de grote stad’, een opname die Jenny Arean samen met Adele Bloemendaal maakte. Uit de interviews (o.m. de ‘TV Show’ en ‘Villa Felderhof’) die onderdeel zijn van de 5 dvd-box blijkt dat er ondanks haar drukke agenda, plannen en ambities in het leven van Jenny Arean ook nog andere belangrijke zaken zijn die haar bezighouden.

De box werd op maandag 30 maart in ‘De Meervaart’ in Amsterdam ten doop gehouden tijdens het hommage concert aan Jenny Arean.

Meer informatie over Jenny Arean is te vinden op haar website: www.jennyarean.ontheweb.nl

De 5 dvd-box ‘Jenny door de jaren heen’, wordt uitgebracht door Music Products B.V. in Utrecht en kon gerealiseerd worden dankzij de medewerking van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De box is vanaf heden verkrijgbaar in iedere CD- en DVD-winkel en op de DVD-afdeling van de warenhuizen.

bestelnummer 5DVD: ACE 10535
(music products)