Alan Lauris: De top in electro singer-songwriterpop!

18-03-2009 @ 13:35

Is het electro? Is het singer-songwriter? Is het pop? Het is electro singer-songwriterpop! Dat is de unieke stijl van de Utrechtse componist/producer /artiest Alan Lauris. Pakkende, melodische, soms gevoelige, soms humoristische popliedjes overgoten met een sausje van jazz (“Snowball”), electro (“Concrete and steel”) en klassieke thema’s (“Twelve”).
Het nieuwe album van de innovatieve Alan Lauris heet Different Frequency en is uitgekomen via het label Canal Island Records.
Different Frequency bestaat uit 10 avant-gardistische songs die vertellen over uiteenlopende thema’s zoals de herinneringen aan vervlogen tijden (“1987”), inspirerende steden (“London or Berlin”), het privé leven dat op straat ligt (“You Need A Shredder”), en ZEN in de bouw (“Concrete and Steel”), tegenover de mallemolen van het dagelijks leven (“The Ratrace”). Opvallend is dat Alan in sommige van de songs de Engelse en Nederlandse taal combineert, wat zorgt voor verrassende wendingen.
Different Frequency is opgenomen in de thuisstudio van Alan Lauris. Hoewel Alan primair een studioartiest is, speelt hij ook live. Soms alleen achter de vleugel, soms met een elektronische setup. Daarbij worden zijn nummers vergezeld van videoprojecties en animaties, waarvan er veel zijn gemaakt door Maaike Nijholt.
Alan schreef zijn eerste liedje in 1987. In de jaren 90 schreef hij musicals en was hij de helft van cabaretduo 'Alias The Same', waarmee 3 albums werden gemaakt. In die tijd is de basis gelegd voor zijn stijl.   
In 2006 verscheen  Alan Lauris' eerste soloalbum: Connect Me. Veel nummers op dit album zijn in samenwerking met de Engelse lyricist John Coughlan tot stand gekomen. Ze wonnen samen diverse songwriting prijzen. Naast eigen werk is Alan ook actief als schrijver en/of producer voor andere artiesten.

Alan LaurisDifferent Frequency
Tracklist:
01. Time Out
02. Concrete And Steel
03. Twelve
04. You Need A Shredder
05. London or Berlin
06. The Ratrace
07. 1987
08. My Second Life
09. Same Old Building
10. Snowball

Meer informatie en muziek kun je vinden op:

www.alanlauris.com
www.myspcace.com/alanlauris
www.youtube.com/alanlauris

Deel dit artikel op: