Lea tekent bij Excelsior Recordings

16-03-2009 @ 12:15

De Nijmeegse singer-songwriter Lea heeft  een muziekcontract getekend bij Excelsior Recordings. Dit betekent dat haar debuutalbum Can I Come By? later dit jaar zal verschijnen op het label waar ook onder andere het Spinvis, Roosbeef en stadsgenoot De Staat onder contract staan.
Vanaf deze week gaat Lea zes weken door de Verenigde Staten reizen en ze zal daar ook verschillende optredens gaan geven in onder andere New York, Memphis, New Orleans, en Nashville. Haar belevenissen zijn te volgen via haar weblog op 3voor12.nl.
Op haar twaalfde begon Lea met zingen en het bespelen van de gitaar. Sindsdien liet ze zich graag inspireren door artiesten als Johnny Cash, Fiona Apple, Bob Dylan, The Beatles, Bruce Springsteen, Bright Eyes en Emmylou Harris. Haar muziek is zodoende een kruising tussen singer-songwriter, americana en folk.
Voor Can I Come By? duikt Lea de studio in met producer Frans Hagenaars. "Ik heb er zin in! Het is fijn om muziek te maken met mensen die het lied hoog in het vaandel dragen," aldus Lea.

www.leamusic.nl
www.myspace.com/leamusic
www.excelsior-recordings.com