Nieuwe directeur Buma Cultuur bekendgemaakt

12-03-2009 @ 17:50

Vanaf 1 mei 2009 gaat Frank Helmink de functie van algemeen directeur bij Buma Cultuur op zich nemen. Jerney Kaagman, die deze functie negen jaar lang bekleedde, gaf november 2008 aan te willen stoppen om meer tijd te kunnen besteden aan haar privéleven.
Frank Helmink is geen onbekende in de muziekindustrie. Hij was tussen 1995 en 2000 programma directeur bij The Music Factory (TMF), presenteerde 6 jaar lang het programma Heavy Alternative op Kink FM radio, schreef 14 jaar voor het muziekblad Oor en schrijft sinds 5 jaar voor Aardschok. Sinds 2000 is hij managing partner bij reclame bureau Alpha69 Communications en vanaf 2001 managing director bij Toazted Media.
Jerney Kaagman heeft, sinds de aankondiging van haar vertrek, de evenementen EuroSonic Noorderslag, Midem in Cannes en het Buma Harpen Gala voor de laatste maal meegemaakt als directeur bij Buma Cultuur. Kaagman, die de functie van directeur sinds 2000 bekleedt, laat een goed geoliede organisatie achter.
Jerney Kaagman
, ‘ik zie een sterk team dat goed met nieuwe uitdagingen kan omgaan en dat is nodig want de muziekbusiness beleeft moeilijke tijden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Frank Helmink het roer meer dan succesvol zal overnemen.’

Buma Cultuur promoot en support Nederlands muziekauteursrecht door het initiëren van, en bijdragen aan, projecten en initiatieven in Nederland en daarbuiten, ongeacht het genre. Projecten van Buma Cultuur zijn onder andere Amsterdam Dance Event, EuroSonic Noorderslag, Muzikantendag, Buma Harpen Gala, Popprijs, Jazzdag.nl, Toonzetters, musicXport.nl en dutchsound.nl. Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma.

www.bumacultuur.nl