UNIEK OPTREDEN BURT BACHARACH OP NORTH SEA JAZZ 2009

10-03-2009 @ 12:31

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2009 vindt de 34ste editie van het North Sea Jazz Festival plaats in Ahoy, Rotterdam. Tijdens deze editie zal de beroemde Amerikaanse pianist en componist Burt Bacharach voor het eerst een volledig concert in Nederland geven. Daarnaast kunnen sinds vandaag het McCoy Tyner trio feat. Bill Frisell, John Scofield Piety Street Band en het Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Trio worden toegevoegd aan het reeds indrukwekkende festivalprogramma. Bezoekers kunnen kaarten kopen in de Early Bird Ticket Sale.

Burt Bacharach geniet de meeste bekendheid om de talloze onvergetelijke hits die hij in de afgelopen decennia heeft geproduceerd voor onder andere The Carpenters en Dionne Warwick. Zijn ongeëvenaarde carrière begon in de jaren zestig en nog steeds wordt zijn werk door grote artiesten van deze tijd omarmd. Zijn samenwerking met zangeres Trijntje Oosterhuis behoord tot een van zijn recente successen.

John Scofield wordt wereldwijd gezien als een van de drie grote jazzgitaristen van dit moment. Hij is een meesterlijk improviseur die met zijn Piety Street Band een spannende mix van post-bop, funk edged jazz en R&B ten gehore brengt.

Het Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Trio maakt hoogstaande experimentele jazz die de laatste decennia vele conceptuele en technische barrières heeft doorbroken.

McCoy Tyner viert dit jaar niet alleen zijn 70ste verjaardag, maar ook de uitgave van zijn zeer goed ontvangen album ‘Guitars’ waar de legendarische gitarist Bill Frisell een fenomenale bijdrage aan levert. Dit jaar staat Bill Frisell samen met het McCoy Tyner trio op North Sea Jazz.

Bezoekers kunnen tot 5 mei 2009 driedagen- en all-in tickets met Early Bird korting kopen. Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op www.northseajazz.com . Dagkaarten zijn verkrijgbaar in de reguliere voorverkoop vanaf 9 mei.

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL

10, 11 & 12 juli 2009, Ahoy Rotterdam