JOE BONAMASSA GEEFT CONCERT IN CARRÉ

17-02-2009 @ 12:15

Op donderdag 26 november geeft bluesgitarist Joe Bonamassa een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 
Joe Bonamassa was nog maar een kleuter toen hij in de ban raakte van het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan. Hij werd op zijn twaalfde ontdekt door B.B. King en wordt in thuisland Amerika omschreven als de grootste sensatie binnen de blueswereld. Met zijn virtuoze gitaarspel en geweldige stem in combinatie met zijn jeugdige leeftijd (1977) weet Joe Bonamassa de blues naar het jonge publiek te brengen.

Vanaf het begin van zijn carrière heeft hij succes en in 2008 werd hij benoemd tot ‘Beste Blues Gitarist’ en ‘Artiest van het Jaar’ in Guitar Player en Blues Wax. Ook werd hij gehonoreerd met de uitgave van een eigen Gibson Les Paul Joe Bonamassa gitaar. Gibson.com schreef: “Op dit moment is er geen betere blues gitarist dan Bonamassa”.
Joe Bonamassa speelde onder andere met John Lee Hooker, Albert Collins en Buddy Guy. Op 4 mei aanstaande geeft Bonamassa een inmiddels uitverkocht concert in de prestigieuze Royal Albert Hall in London, een grote eer voor hem.

Joe Bonamassa gaf in november 2008 nog een zeer succesvol concert in een uitverkocht Vredenburg in Utrecht en is nog te zien op het Moulin Blues Festival in mei.
Ter promotie van zijn nieuwe album ‘The Ballad Of John Henry’, dat zaterdag 21 februari verschijnt, staat Bonamassa op 26 november op het podium van Carré.

JOE BONAMASSA
& special guest
Donderdag 26 november 2009
Carré - Amsterdam
Entree: € 45, € 42, € 39, € 36, € 33 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.