Tweede album voor Poolse nieuwkomers Underground Fly

11-02-2009 @ 13:28

Een band uit Polen die met hun debuutalbum indruk weet te maken buiten de grenzen van hun thuisland – dat hoor je niet vaak. De band Underground Fly heeft dat voor elkaar gekregen.
Underground Fly is een progressieve rockband die wordt gevormd door zanger Maverick, gitarist en keyboard speler Seemoon, bassist Boss en drummer Ratusz. In hun thuisland worden de mannen gezien als de voorhoede van de nieuwe Poolse media- en muziekscene, een scene die momenteel sterk in ontwikkeling is.
De stijl van Underground Fly is progressief en alternatief te noemen, maar laat zich niet beperken door hokjes of grenzen. De Poolse pers spreekt dan ook van de stijl “Fly rock”. Muzikale invloeden zijn bands als Depeche Mode, Pink Floyd, Nick Cave And The Bad Seeds en The Doors.
Hun eerste release “Your Move, Your Choice” kwam uit in 2006 en was een enorm succes in Oost- én West Europa. De band tourde door Polen, Litouwen, Tsjechië, Zwitserland, Denemarken en Nederland en kreeg vrijwel overal een fantastische respons.
Het (inter)nationale succes heeft de basis gelegd voor hun tweede release “Awakenings” die dit voorjaar in Nederland uit zal komen via het label Captive Recordings.
Awakenings” is een volwassen en boeiend album met teksten die soms refereren aan de economische ontwikkeling die Polen op het moment doormaakt. Het album bestaat uit 13 tracks en kent rustige en melodieuze rocksongs als “Clumsy Jester” en “Dance with me”, ruigere songs zoals “The Fools Truth” maar ook een prachtige song als “Poisoned” en het surrealistische “Robo”. Door de variatie in tracks blijft “Awakenings” de luisteraar boeien.
Awakenings” is geproduceerd door Mariusz Nawrocki, een bekende Poolse producer en engineer die al meer dan 12 jaar werkzaam is in de Poolse muziekindustrie en zijn eigen studio heeft in West Polen.

Meer informatie over Underground Fly kun je vinden op:
www.undergroundfly.com
www.myspace.com/undergroundfly  

Tracklist “Awakenings”:
   1. Clumsy Jester
   2. The Fools Truth
   3. Liar
   4. Little Fly
   5. Dance with me
   6. Look at your baby
   7. 103
   8. Poisoned
   9. Strange Sunrises
  10. Save my child
  11. Robo