Frans Vreeke vertrekt als directeur EuroSonic Noorderslag

30-01-2009 @ 13:41

Op 1 mei 2009 beëindigt Frans Vreeke zijn werkzaamheden als directeur/producer van EuroSonic Noorderslag. Naast zijn parttime functie bij deze jaarlijkse popconventie in Groningen werkt hij ook als organisatieadviseur in de cultuursector. Door de toename van de hoeveelheid werk zijn beide rollen niet langer te combineren. Vreeke kiest ervoor zich weer volledig op zijn adviespraktijk te richten.

Op 1 september 2004 trad Vreeke in dienst van de Stichting Noorderslag als directeur/producer. Sinds die tijd werd het Noorderslag Weekend, met de onderdelen Noorderslag Festival, EuroSonic Festival en Noorderslag Seminar omgevormd tot een geïntegreerde internationale popconventie onder de naam EuroSonic Noorderslag.

In de afgelopen vijf jaar heeft het evenement een sterke ontwikkeling doorgemaakt, die geresulteerd heeft in een toenemende internationale waardering; tijdens de laatste editie van het evenement kwam meer dan een derde van 2500 professionele bezoekers uit het buitenland. De economische betekenis van het evenement voor stad en regio is sterk toegenomen. De afgelopen editie werd ook bijzonder goed gewaardeerd in alle landelijke media.

Met het binnenhalen van de European Border Breakers Awards maakte EuroSonic Noorderslag in 2009 een nieuwe sprong voorwaarts. In heel Europa werden de concerten al op de radio beluisterd. Met dit nieuwe programma wordt nu ook een miljoenenpubliek op televisie bereikt.

Voor zijn aantreden bij EuroSonic Noorderslag was Frans Vreeke werkzaam als senior consultant bij Berenschot. Sinds medio 2008 runt hij samen met collega Thomas van Dalen het  adviesbureau Vreeke & Van Dalen. In deze samenstelling waren zij onlangs nog in het nieuws bij de presentatie van ‘Het Grote Poppodium Onderzoek’, een sectorbrede analyse van de Nederlandse poppodia in opdracht van de VNPF.    

Pierre Ballings, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Noorderslag, zegt het vertrek van Vreeke te betreuren. “Hij heeft de losse onderdelen van het evenement tot een hechter geheel gesmeed en heeft voor EuroSonic Noorderslag internationaal en ook in Noord Nederland een sterke basis gecreëerd voor een verdere uitbouw en professionalisering in de komende jaren. Het zal nog een hele klus zijn voor hem een goede opvolger te vinden”