THE KILLERS en FRANZ FERDINAND smaakmakers op jubileum Pinkpop 2009

26-01-2009 @ 14:14

De winnaar van de jaarlijkse "gouden tip" was dit jaar de Amerikaanse band THE KILLERS. Zoals eerder vermeld kwamen dit jaar meer dan 15.000 unieke stemmen binnen; een record. Net als vorig jaar is het de organisatie gelukt om deze nummer één te kunnen strikken. Een andere "gouden tip" die geboekt is, is de Schotse band FRANZ FERDINAND.
Daarmee zijn een zestal interessante publiekstrekkers prijsgegeven t.w. op zaterdag 30 mei BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND en THE KILLERS op het hoofdpodium, zondag 31 mei op datzelfde hoofdpodium DEPECHE MODE en PLACEBO en op Pinkstermaandag 1 juni FRANZ FERDINAND en THE KOOKS.

Ook het eerder uitgelekte NOVASTAR kan de organisatie bevestigen. NOVASTAR moest vorig jaar helaas het optreden op Pinkpop annuleren maar komt dat nu dubbel en dwars goed maken. Er zullen nu nog minstens 33 groepen volgen, welke pas bekend gemaakt zullen worden op de feestelijke perspresentatie in Paradiso Amsterdam op woensdag 4 maart a.s.

THE KILLERS en FRANZ FERDINAND
Een van de grootste hits op dit moment is de single ‘Human’ van THE KILLERS. De band uit Las Vegas brak in 2003 door met hun debuutalbum "Hot Fuss" met daarop grote hits als ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr.Brightside’. Hun tweede album "Sam's Town" werd met platina bekroond. Nu zijn de mannen terug met het album "Day & Age". Het geplande optreden in de HMH op 12 maart a.s. was binnen een uur uitverkocht. De Schotse band FRANZ FERDINAND stond al eerder op Pinkpop in 2004 en 2006. Dat was naar aanleiding van de eerste 2 succesvolle albums "Franz Ferdinand" en "You Could Have It So Much Better". Op 26 januari komt het derde album "Tonight" uit die in de voorbesprekingen al de hemel in is geprezen. De eerste single van dit album ‘Ulysses’ wordt al grijs gedraaid op de radio. Het album staat vol van dansbare popnummers. Een must voor het feest op de 40ste Pinkpop.
www.pinkpop.nl