BRUCE SPRINGSTEEN & E-STREET BAND HOOFDACT OP JUBILEUM PINKPOP

21-01-2009 @ 11:06

Pinkpop maakt zich op voor een ultiem muzikaal hoogtepunt in de geschiedenis van het 40-jarig bestaan. Niemand minder dan de wereldberoemde Amerikaanse rockzanger BRUCE SPRINGSTEEN komt met zijn voltallige E-STREET BAND naar de 40ste editie van Pinkpop.

Een topact van dit kaliber is een waanzinnig mooi jubileumkado voor Pinkpop en haar trouwe fans. BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND doen op Pinkpop de aftrap van een uitgebreide Europese stadiontournee. BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND zijn op de eerste festivaldag, zaterdag 30 mei, de afsluiter op het hoofdpodium. Het optreden duurt ook nog eens ruim 3 uur lang. De organisatie heeft al eerder de komst van DEPECHE MODEPLACEBO en THE KOOKS aangekondigd.

Een fenomeen als BRUCE SPRINGSTEEN heeft feitelijk geen introductie nodig. De carrière van Bruce Springsteen bevindt zich al jarenlang op een hoogtepunt. Sinds zijn ontdekking in 1972 is Bruce uitgegroeid tot een van de grootste artiesten van de wereld. Zijn grote doorbraak had hij met het album "Born To Run" uit 1975. Met zijn eerlijke pure muziek en working class hero imago zagen de critici hem als redder van de Rock 'n Roll. Zijn status als superster werd in 1984 definitief verzegeld met hits als "Dancing In The Dark" en "Born In The USA" van het gelijknamige album. In het kader van zijn recente wereldtour "Magic" (2007-2008) stond The Boss in een uitverkocht Gelredome en Amsterdam Arena. BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND stond met deze tournee wereldwijd op de 5e plaats van de meest succesvolle tournees. Op 27 januari komt "Working On A Dream" uit, zijn 24ste album en wederom opgenomen met de E-Street Band en bevat 13 nieuwe kenmerkende Springsteen nummers. In de E-Street band zit de legendarische gitarist Nils Lofgren. Het zal zijn weerzien met Pinkpop worden want hij was als eens te gast met zijn eigen band op Pinkpop 1977.

GOUDEN TIP
Ook nu weer hebben de fans van Pinkpop zich kunnen bemoeien met het samenstellen van een deel van het programma. Op de website kwam een record van 15.072 unieke stemmen binnen. Uit alle inzendingen worden weer entreekaarten verloot. De uitslag staat binnenkort op de site.
http://www.pinkpop.nl