Nieuw bedrijf Tribe, house of entertainment: management, events en meer....

20-01-2009 @ 12:48

Niel van Hoff, CMC2 en PlutoMusic starten nieuw bedrijf: Tribe
Met ingang van 19 januari zullen Niel van Hoff, Dennis Luken, Machiel Hofman en Robby Langendorff de krachten gaan bundelen in een nieuw bedrijf dat de naam Tribe, house of entertainment heeft meegekregen.

Tribe bestaat uit een management en concert divisie. Vanuit management zullen artiesten begeleid worden in hun lange termijn carrière. De concert afdeling van Tribe zal zich onder meer bezig gaan houden met de organisatie en realisatie van evenementen als concert at SEA, popfestival ZAND en de door Volkswagen geadopteerde Kampvuurconcerten. Op korte termijn zullen er nieuwe activiteiten worden toegevoegd aan beide onderdelen van het bedrijf.

Niel van Hoff (voormalig directeur The Entertainment Group en EMI Music) in een reactie: “Het afgelopen half jaar heb ik goed na kunnen denken over mijn toekomst. Daarbij ontstond steeds meer het gevoel dat het tijd werd om voor mezelf te gaan beginnen. Met Dennis, Machiel en Robby heb ik de afgelopen jaren al zeer voortvarend mogen samenwerken. Daarnaast hebben zowel CMC2 als PlutoMusic zich in een relatief korte periode ontwikkeld tot serieuze spelers in de entertainment markt. Ik ben blij dat ik deze stap met deze talentvolle en complementaire mensen mag maken en heb er dan ook alle vertrouwen in dat Tribe zich een mooie positie zal gaan verwerven in de in beweging zijnde entertainment markt”.

Ook het drie jaar geleden opgerichte CMC2 was toe aan een nieuwe stap. Dennis Luken: “CMC2 heeft zich goed ontwikkeld, nu zijn we toe aan de volgende fase. Uiteraard blijven we werken aan onze festivals, maar binnen Tribe kunnen we ons ook creatief uitleven op deze en andere gebieden. Machiel Hofman: “Met Niel en Robby hebben we de juiste personen gevonden die ons persoonlijk en zakelijk verder gaan brengen, uiteraard aangevuld met de mensen met wie we momenteel al fantastisch samenwerken binnen de projectteams van concert at SEA en ZAND”.

Robby Langendorff van PlutoMusic deelt het gevoel van CMC2: “Ook voor ons bedrijf was er eigenlijk geen andere keuze dan doorgroeien en de krachten bundelen. Het managen van artiesten en daarnaast een platenlabel runnen is voor twee mensen in vaste dienst een behoorlijke opgave. Tribe biedt veel meer mogelijkheden voor onze artiesten en producten. We hebben zin in de samenwerking met onze nieuwe collega’s”.

Alle contactpersonen blijven voorlopig bereikbaar op de bekende mailadressen en telefoonnummers. Meer informatie is te vinden op www.tribe09.nl .