MOJO CONCERTS ANNULEERT CONCERTKAARTEN HANDELAAR

16-12-2008 @ 15:23

Mojo Concerts heeft 500 kaarten van het concert van IL Divo op 11 maart 2009 in Ahoy ongeldig gemaakt. Deze kaarten zijn opgekocht door het bedrijf Rang 1 Tickets om met winst door te verkopen. Dat is in strijd met de Algemene Voorwaarden van Mojo, die hier van toepassing zijn.
Mojo Concerts verzet zich al jaren tegen het structureel doorverkopen van concertkaarten zoals gedaan wordt door bedrijven als www.rang1tickets.nl, www.budgetticket.nl, www.4alltickets.nl, www.worldticketshop.nl, www.ticketforsale.nl, www.ticketsunlimited.nl, www.getmein.nl, www.pepetickets.nl, www.tickets123.nl, www.easytickets.nl en nog vele anderen. Dit omdat deze bedrijven bewust schaarste creëren door kaarten stelselmatig op te kopen en vervolgens consumenten teveel laten betalen.

Mojo Concerts adviseert cliënten van Rang 1 Tickets om contact te zoeken met deze tussenhandelaar en het geld terug te eisen aangezien de gekochte kaarten géén toegang geven tot het concert van Il Divo.

Met de stap naar online en telefonische verkoop kan Mojo Concerts het aankoopgedrag van handelaren beter monitoren en illegale transacties terugdraaien. Concertbezoekers wordt aangeraden om alleen via legale voorverkoopadressen hun kaarten te kopen. In het geval van Mojo Concerts worden alle concerten via www.livenation.nl aangeboden. Indien men niet weet wat het officiële voorverkoopadres is, wordt aangeraden om op de site van de desbetreffende concertlocatie te kijken waar de concertkaarten worden verkocht. Ga er als consument niet van uit dat de getoonde advertenties op zoekmachines als Google ook officiële voorverkoopadressen zijn
.