EERSTE LOVEDANCE FESTIVAL IN 2009 IN DE VALLEI VAN SPAARNWOUDE

02-12-2008 @ 15:50

Tijdens het LoveDance feest in Paradiso afgelopen maandagnacht maakte Minister Plasterk het nieuws bekend op 18 juli 2009 een groot LoveDance Festival zal plaats vinden in de Dance Valley vallei. Dit festival, het eerste, grote openlucht dance event voor gays & lesbo’s, wordt door Stichting LoveDance gerealiseerd in samenwerking met UDC.

De actieweek Take Care - Living PositHiv, die van 25 november t/m 1 december in heel Nederland werd gehouden, werd afgesloten met LoveDance feest in de Paradiso. De nachtdieren van queer en gay-friendly Amsterdam komen sinds de eerste editie in 2003 in grote getale naar de spetterend en liefdevolle feest. Afgelopen nacht was een groot succes en bracht ruim €35.000 op voor het aids fonds. Dit was mogelijk dankzij de belangeloze inzet van alle artiesten en vrijwilligers en de zeer gulle donaties van de bezoekers. De avond werd geopend door Minister Plasterk, verantwoordelijk voor onderwijs, cultuur en wetenschap. Hij bracht tevens het grote nieuws dat deze zomer het eerste LoveDanceFestival gehouden zal worden in recreatiegebied Spaarnwoude nabij Amsterdam.

LoveDanceFestival wordt het allereerste, grote openlucht dance event ter wereld dat door en voor de gay en lesbische gemeenschap georganiseerd wordt, ten bate van het Aids Fonds. Het festival zal deze zomer op 18 juli 2009 plaatsvinden in het recreatiegebied Spaarnwoude op het beroemde Dance Valley terrein. Het festival wordt georganiseerd door Stichting LoveDance in nauwe samenwerking met UDC, organisator van onder meer Dance Valley.

Nederland heeft al jaren een reputatie als een land waar tolerantie voor alle bevolkingsgroepen, seksuele voorkeuren en politieke uitingen hoog op de agenda staat. Wij zijn trots op onze ruimdenkendheid en gastvrijheid. Toch gaat het niet altijd vanzelfsprekend. De homogemeenschap heeft bijvoorbeeld in de laatste jaren te kampen met discriminatie en geweld, vooral in de hoofdstad.

Daarnaast is bewustzijn van de toenemende aanwezigheid van hiv en aids in ons midden is anno 2008 onverminderd actueel. Elk jaar stijgt in Amsterdam het percentage van nieuwe besmettingen met het hiv virus. Elk jaar meer mensen die de rest van hun leven dagelijks ingrijpende doses medicijnen moeten innemen met soms heftige consequenties op de korte termijn en nog vaak onbekende bijwerkingen op de langere. Het is duidelijk dat het noodzakelijk is te blijven hameren op beschermde seks.

Om deze redenen is het belangrijk om een positief imago voor de gay community naar buiten toe te brengen en tegelijkertijd aandacht te geven aan het blijvende probleem van aids en hiv onder de jonge uitgaansgeneratie.

Meer informatie over de verdere invulling van LoveDanceFestival zal binnenkort door de organisatie gepresenteerd worden op www.lovedancefestival.com. De kaartverkoop zal naar verwachting half januari starten.

LoveDance is sinds 2003 een stichting met redactieleden samengesteld uit diverse organisaties: Ralf de Jager (Schorer Stichting), Elard Diekman (Stichting Gala), Maz Weston (programmeur Paradiso), Puck Verdoes (voormalige Nachtburgemeester Amsterdam en oprichter Pinq Radio), Siep de Haan (Gay Business Amsterdam), Jolanka Kolsteeg (Paradiso), Bauke Kortleve (Stichting Artlaunch & Aids Fonds).