Na V-Academy in NEderland nu Q-Academy in Belgie

22-11-2008 @ 17:39

Q-music België start radioschool: de Q-Academy
Q-music leidt binnenkort dj’s op in z’n eigen radioschool. De opleiding is zéér specifiek en heeft als doel jonge talenten wegwijs te maken in de wereld van de hitradio. De Q-Academy is er voor jongeren tussen 15 en 25 jaar.
Programmadirecteur Erwin Deckers: ”De Q-Academy start waar de meeste opleidingen eindigen. We gaan met jonge talenten de studio in kruipen en hen letterlijk tonen hoe je radio maakt. Bij een hitradio vraag je veel van nieuwelingen: ze moeten niet alleen een goed taalgebruik hebben en een mooie stem maar ook technisch onderlegd, creatief en vlot zijn. Een beetje “personality” kan ook geen kwaad en wat feeling voor ritmiek is ook meegenomen. Dat leer je niet op school. Daarvoor is er nu de Q-Academy.”

De opleiding gebeurt bij Q-music zelf en het zijn een aantal ervaren Q-DJ’s die het lessenpakket samenstellen. Er is ruimte voor theorie, maar de klemtoon ligt op de praktijk. Week na week zullen de studenten de kans krijgen om in de studio hun vaardigheden te oefenen en de knepen van het radiovak te leren.
Erwin Deckers: ”De studenten worden nauwgezet opgevolgd. En er is de garantie dat ze na deze opleiding veel hebben bijgeleerd. Ze krijgen midden in het kloppend hart van Q-music les van de grootste vakidioten van het land. Als je hitradio wil maken in Vlaanderen en je wil er veel voor doen ... dan ben je in de Q-Academy op de juiste plek.
Op zaterdag 13 december is er een selectiedag. Kandidaten die zich hebben ingeschreven via de website van Q-music, worden dan uitgenodigd voor een toelatingsproef. Wie slaagt, krijgt een radiocursus op maat. De lessen vinden meestal plaats op zaterdag, zodat de opleiding kan gecombineerd worden met andere studies en/of werk.

bron: radiovisie