EERSTE OPTREDEN KATY PERRY IN NEDERLAND

31-10-2008 @ 16:59

Op zondag 1 maart 2009 geeft de Amerikaanse zangeres Katy Perry haar eerste optreden in Nederland in de Amsterdamse Melkweg. Inmiddels heeft Katy Perry een #1 hit gescoord in de Top 40 met haar ondeugende debuutsingle 'I Kissed A Girl' en is de tweede single 'Hot 'N Cold' op weg naar de top van de hitlijsten.
Katy Perry stond in de VS maar liefst zeven weken op #1 met 'I Kissed A Girl'.  Met haar brutale attitude en expliciete teksten schopt de 24-jarige het ver. Zelf omschrijft ze zich zo: "Ik vind het zelf wel grappig om te zeggen dat ik een dunnere versie van Lily Allen en een dikkere versie van Amy Winehouse ben". Nadat ze afgelopen jaar definitief was doorgebroken in de VS heeft de rest van de wereld ook kennisgemaakt met de singer/songwriter. Voor de MTV Europe Music Awards op 6 november is Katy genomineerd in de categorieën 'Best New Act' en 'Most Addictive Track' voor 'I Kissed A Girl'. Bovendien presenteert ze de award show.
In september verscheen Katy's debuutalbum 'One of the Boys'. Voor het album werkte ze met bekende namen als Glen Ballard (Alanis Morissette, No Doubt), Dr. Luke (Kelly Clarkson, Avril Lavigne) en Butch Walker (Pink). Tijdens live optredens doet ze er met haar band altijd een schepje bovenop, wat leidt tot energieke rockshows. Op 1 maart is Katy Perry met haar band voor het eerst in Nederland te bewonderen.

Zondag 1 maart 2009, Melkweg Amsterdam, aanvang 20:00 uur,
Kaarten à € 14,00 (ex. lidm. en servicekosten) zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 1 november via Ticket Service Nederland (www.ticketservice.nl) en de Melkwegkassa.