MUZIEK UIT TV SERIES/PROMO'S

19-10-2008 @ 15:41

Regelmatig krijgen wij via de mail en via het forum vragen over muziek die wordt gebruikt bij tv-series en ook bij de verschillende promo's voor series, bepaalde avonden, programma's.

We gaan dat proberen zo veel mogelijk te volgen en bij te houden, uiteraard kan dat nooit door ons alleen worden gedaan, we hebben al een zeer actief forum voor de tv-reclame, waar ook al regelmatig vragen zijn over genoemde promo's, series en programma's. We gaan ons best doen om zoveel mogelijk te publiceren.

De eerste die we hebben gevonden aan de hand van een recente vraag is Moonlight, het paranormale, romantische tv-programma van CBS, dat in Nederland op NET5 worden uitgezonden op de zondagavond. Het nummer dat als thema-song wordt gebruikt is van Celine Dion 'Taking chances', titelsong van haar in 2007 uitgebracht album (sony bmg).

In de US is slechts 1 seizoen (15 afleveringen) van deze serie uitgezonden tussen september 2007 en mei 2008. Warner Home Video gaat de serie in 2009 op DVD uitbrengen: Moonlight – The Complete First Season

check: Moonlight

Een ander muziekje dat wordt gebruikt bij de promo van Moonlight is van Gotye titel van het nummer is "Coming back"

DE MAANDAGAVOND VAN RTL4

De promo "De maandagavond van RTL4" bevat muziek van Nina Kinert, het nummer is getiteld "Beast" afkomstig van het album Pets & Friends uitgebracht door V2.

DE DINSDAGAVOND VAN RTL4 wordt het nummer "Miles away" van Madonna gebruikt bij de promo van CSI en Bones.


NET 5 DATING PROGRAMMA

De promo bevat muziek van The Commodores, getiteld "Brickhouse"

UGLY BETTY

Het is ons niet bekend in welke serie, programma van Ugly Betty, maar de artiest Lenka zit in één van de programma, het nummer is getiteld "The show". Een ander nummer van Lenka zit in de nieuwe Amerikaanse TV-serie van 90210. Dit nummer is getiteld "Don't let me fall". Al met al een dame om in de gaten te houden. Check MySpace. Het nummer "The Show" is supercommercieel en hier te downloaden.

 

VERONICA NUMBERS promo bevat muziek van Coldplay: "Viva la vida" (oktober 2008)

 

MILLION DOLLAR BABYS promo op RTL4 bevat het nummer "Perfect Day" van Lou Reed.

NET 5 PROMO Hockey zondag 26 oktober is het nummer "If you hold my hand" van Donna Hightower.

 

Op de Amerikaanse website tunefind.com is ook veel te vinden aan informatie over muziek uit Amerikaanse tv-shows en films

-wordt vervolgd-