Kohfie Konnect: we komen puur voor onze mensen en filteren de rest

10-10-2008 @ 17:26

Vier jaar geleden dropte Kohfie Konnect als eerste in Nederland een videoclip speciaal voor het internet genaamd ‘Dikke Neus’ (2004). Ze zetten daarmee de trend voor iedere ‘underground’ hiphopact die naam wilde maken. Behalve dat maakte de groep bestaande uit Terilekst, Tenshun en Jiggy Djé dusdanig veel indruk met hun sound dat hiphopliefhebbers door het hele land nauwelijks konden wachten op het debuut van de groep. De track ‘Littekens’ op Made in da Shade’s ‘Scarfaced’ (2004) versterkte dit gevoel.
Rondom de groep werd het even stil maar Jiggy Djé (met Terilekst op de beats) denderde door naar de ‘top van de nederhop’ en net nu hij aankondigde het vervolg op zijn solodebuut te hebben uitgesteld is daar, als vanuit het niets, het album van Kohfie Konnect: ‘HETISZOVER’. Geen geouwehoer, geen trucjes, geen grappen, gewoon een echt hiphopalbum.
Vanuit de machinekamer van de Ark komt Kohfie Konnect met een geluid dat bepaald niet te plaatsen is tussen dat van collega-rappers. Verwacht op het 13 tracks tellende album dan ook geen maatschappelijke, politieke, filosofische of liefdesliedjes. Tenshun en Jiggy Djé alias de Tsaar en de Keyser Punchline maken een slachtoffer van elke beat die Terilekst ze voorschotelt. Beesten op beats is de strekking.
10 oktober staat Kohfie Konnect live in de Mezz (Breda) waar het album voor het eerst verkrijgbaar is. Een dag later is dit ook het geval in Sittard (Fenix), Gent (TOYKYO) en Antwerpen (AVENUE). Die laatste twee steden omdat de groep al jaren geleden beloofd had de Belgen de primeur te geven als dank voor de support.
15 oktober is Kohfie KonnectHETISZOVER’ exclusief verkrijgbaar via www.kohfiekonnect.nl (www.freshcotton.com).

K-K-K-K-K!! HETISZOVER!

Artiest: Kohfie Konnect
Album: HETISZOVER
Releasedatum: 15 oktober 2008
Label: Noah’s Ark (PIAS)
Site: www.kohfiekonnect.nl