De volgende stap van Snow Patrol

23-09-2008 @ 17:18

De Schotse rockband Snow Patrol bestaat uit Gary Lightbody, Paul Wilson, John Quinn, Nathan Connolly en Tom Simpson. Lightbody richt de band samen met ex-lid McClelland in 1994 op onder de naam Polar Bear.
Via het Schotse label Jeepster Records verschijnt in 1998 het debuutalbum Songs For Polar Bears. Na de release van When It’s All Over We Still Have To Clear Up in 2001 verlaat de band het label.
Een demo van het album Final Straw levert de band die dan haar naam heeft aangepast in Snow Patrol een nieuw contract op bij muzieklabel Polydor en daar brengt de band in 2004 het gelijknamige album uit. De eerste single, Run wordt een grote hit. Van het album worden alleen in de Verenigde Staten al 250.000 exemplaren verkocht.
Snow Patrol treedt in 2005 op tijdens Live 8 in Londen. In die tijd speelt de band ook als voorprogramma tijdens de U2 Vertigo Tour. Na hun eigen Final Straw Tour duiken de leden de studio in voor opnames van het album Eyes Open dat in 2006 uitkomt.
Hands Open en Chasing Cars worden beiden grote hits onder andere in Amerika, Engeland en Nederland. Chasing Cars staat in februari 2007 in Nederland precies een half jaar in de Mega Top 50. Die maand komt ook de single Shut Your Eyes uit.

Na een uitverkochte show in de Utrechtse Vredenburg in 2006 en een optreden tijdens Pinkpop in 2007 brengt Snow Patrol in 2008 hun nieuwe album uit. A Hundred Million Suns wordt in oktober uitgebracht, voorafgegaan door de single Take Back The City.
http://www.snowpatrol.com
bron: http://www.universalmusic.nl