KANYE WEST 26 NOVEMBER IN AHOY ROTTERDAM

18-09-2008 @ 11:42

Kanye West geeft op woensdag 26 november een concert in Ahoy in Rotterdam. Met zijn 'Glow in the Dark' tour brengt hij één van de grootste producties ooit mee in de hiphop geschiedenis.
De Amerikaanse rapper/producer Kanye West bracht in 2004 zijn eerste soloalbum 'The College Dropout' uit. Tijdens het opnemen van dit album overleeft hij ternauwernood een auto-ongeluk. Zijn debuutsingle 'Through The Wire' gaat over dit ongeluk. In 2005 brengt Kanye zijn tweede album 'Late Registration' met daarop de megahit 'Gold Digger' uit. Met dit album behaalde West maar liefst 8 Grammy-nominaties. Zijn laatste album 'Graduation' verscheen vorig jaar.
Als producer werkte hij met grootheden als onder andere Jay-Z, The Game, Janet Jackson en John Legend. West put inspiratie uit uiteenlopende muzikale genres, van oude soul tot hedendaagse R&B, van rap en hiphop tot rock en pop. Het afgelopen jaar ging de zanger opnieuw twee succesvolle samenwerkingsverbanden aan. Hieruit vloeiden de hits 'Homecoming' met Chris Martin van Coldplay en 'American Boy' met Estelle voort.
Zijn nieuwe show is er eentje op niveau. De rapper brengt een kolossale productie mee met onder andere een door kunstenaar Christian Colon ontworpen robot, vreemde wezens van de hand van de beroemde ontwerper Jim Henson en de magische Daft Punk pyramide. Met deze wervelende show heeft Kanye West indruk gemaakt bij het Amerikaanse publiek.

check review

ANYE WEST 'Glow in the Dark' tour
Woensdag 26 november 2008
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 44, € 39 en € 30 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur