Metalband Disturbed terug in Nederland

16-09-2008 @ 16:46

Maandag 13 oktober geeft de Amerikaanse metalband Disturbed een optreden in de Heineken Music Hall. De show is onderdeel van de Europese "The Indestructible Tour" die op 4 oktober van start gaat.
De Europese tour is een logisch vervolg op het zeer succesvolle album Indestructible, met ruim een miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.  
Disturbed debuteerde met Indestructible op #1 in de Amerikaanse Billboard charts. Hiermee behaalde de band zijn derde #1 albumnotering op rij in de VS.
Afgelopen week is ook de nieuwe single Indestructible in promotie gegaan.
In maart 2000 bracht Disturbed, met frontman David Draiman, debuutalbum The Sickness uit. Deze plaat betekende tevens de grote doorbraak waarmee zij een plek veroverden op het legendarische Ozzfest (2001).  

Om het Disturbed publiek alvast wat op te warmen, zijn de uit Florida afkomstige hardrockers Shinedown uitgenodigd. In de VS zeker geen kleine speler, vooral nadat debuutalbum Leave A Whisper (2003) de platinastatus behaalde, gevolgd door het tweede album Us and Them (2005). Laatstgenoemde behaalde goud.
Op 19 september brengt Shinedown The Sound of Madness uit en gooit het over een andere boeg. Frontman Brent Smith en de andere bandleden zijn een nauwe samenwerking aangegaan met hitproducer Rob Cavallo, de man achter de recentelijke successen van Green Day, My Chemical Romance en Kid Rock. (warner music)

website: http://www.disturbed1.com/