Nieuw album van de GODFATHER van de NEDERPOP!

11-09-2008 @ 19:28

Dit jaar bestaat de Nederpop 50 jaar. Maar waar begon het allemaal mee 50 jaar geleden? Met de single ‘Rock Little Baby Of Mine’ van the Tielman Brothers. Indertijd (1958) verscheen dit nummer op een Belgisch label en is door de kleine oplage nauwelijks in ons land beschikbaar geweest. Een goede reden om er op het nieuwe album van Andy Tielman na 50 jaar opnieuw bij stil te staan. Want Andy Tielman is de godfather van de Nederpop! ‘Rock Little Baby Of Mine was de eerste opname van een Nederlandse band die het predicaat rock ’n roll verdiende en dus het begin van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.
Het nieuwe album van Andy Tielman, op dit album bijgestaan door de band Tjendol Sunrise, zal op 3 oktober verschijnen. De dag ook dat in de Heineken Music Hall ‘50 Jaar Nederpop Live’, een eerbetoon aan de Nederpop plaatsvindt. In een 3,5 uur durende liveshow zullen ruim 30 artiesten en bands aantreden met als speciale gast Andy Tielman.
De inmiddels 72-jarige zanger/gitarist Andy Tielman gaat op zijn nieuwe album ‘21st century rock’ samen met de band Tjendol Sunrise terug naar de rock ’n roll uit de beginperiode van The Tielman Brothers. “21st Century Rock” is een goudeerlijk rock ’n roll album.
Er is veel free publicity te verwachten met name rond het "50 Jaar Nederpop" evenement op 3 oktober in de HMH in Amsterdam.
ANDY TIELMAN & TJENDOL SUNRISE album "21st century Rock"
Bestelnummer CD: TJENCD 001
Release: 03-10-2008
(suburban/bertus)

website: http://www.andytielman.nl/