NIEUW ALBUM VAN LINDSEY BUCKINGHAM (FLEETWOOD MAC)

10-09-2008 @ 19:01

Singer/songwriter en gitarist Lindsey Buckingham brengt op 12 september zijn 5e solo album uit getiteld Gift Of Screws.
Velen kennen Buckingham als gitarist en creatief leider van Fleetwood Mac. Buckingham was het artistieke brein achter succesvolle albums als Rumours en Tusk. Buckingham kwam samen met zangeres Stevie Nicks in 1975 bij Fleetwood Mac, dat met deze nieuwe leden aan een tweede jeugd begon en de van oorsprong Engelse bluesband in een Amerikaanse mega pop act transformeerde.
 Op Gift Of Screws leveren oud-Fleetwood Mac collega's Mick Fleetwood en John McVie bijdragen op diverse songs waaronder Wait For You en de titeltrack. Met "Gift Of Screws" laat Buckingham zich meer van zijn rock 'n roll kant zien dan op het voorgaande akoestische album Under The Skin. Buckingham toont wederom zijn talenten als gitarist, producer, zanger en componist.
As an artist I’m still, for better or worse, clinging to my idealism and to my sense that there is still much to be said. This album is a culmination of that.
- aldus Lindsey Buckingham over "Gift Of Screws"

Lindsey Buckingham is al actief bezig in de muziek sinds 1968. Tijdens de periode van zijn eerste rock & roll bandje Fritz leerde hij de blonde zangeres Stevie Nicks kennen. Begin jaren 70 gingen de twee samen verder en in 1973 namen zij het niet erg succesvolle album Buckingham Nicks op. In 1975 werden ze lid van de toen al legendarische Britse bluesband Fleetwood Mac.  
Buckingham ontpopte zich als het artistieke brein binnen de band en heeft in de loop van zijn muziekcarrière een viertal solo albums opgenomen, Law and Order in 1981, Go Insane in 1984, Out of the Cradle in 1992 en Under the Skin in 2006.
In 1987, na de release van het succesvolle album Tango In The Night verliet hij Fleetwood Mac om in de jaren '90 weer terug te keren. Tijdens The Dance, een reunion tour in 1997, vertolkte hij op onnavolgbare wijze zijn eigen hit Go Insane. Dit live nummer is opgenomen op het The Best Of album van Fleetwood Mac. In 2003 en 2004 deed hij nog een laatste internationale tour met Fleetwood Mac naar aanleiding van het album Say You Will.

(warner music)